Hitler bile ona Demir Kalpli Adam diyordu bakın mezarına ne yaptılar?

Nazi liderlerinden Reinhard Heydrich'in gizli tutulan mezarının açılarak tahrip edildiği açıklandı.

Holokost (soykırım) 'un önde gelen mimarlarından biri olarak bilinen Reinhard Heydrich'in mezarına, zarar verilmemesi için, yazı yazılmamış ve herhangi bir işaret bırakılmamıştı.

BBC'nin haberine göre Gestapo komutanının mezarı kamunun erişimine açık olmamasına rağmen kimliği belirsiz kişilerce açıldı.

Alman polisinden yapılan açıklamada, Reinhard Heydrich'in cesedine dokunulmadığını ancak mezarın tahrip edildiği bilgisi verildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"Demir kalpli adam" lakaplı Reinhard Heydrich (1904 - 1942) kimdir?

Reinhard Heydrich Nazi Almanyası'nın en korkulan isimlerinden birisiydi. Hitler tarafından demir kalpli adam diye nitelendirilen ve takma adı Prag kasabı olan Heydrich, Nazi gizli polisinin komutanıydı ve Kristallnacht yani Kristal Gece olarak bilinen ve 10 Kasım 1938 gecesi Almanya'da Yahudilere ait ev, iş yeri ve sinagoglara yapılan kanlı saldırıların mimarıydı. Olaylarda 90'ın üzerinde kişi katledilmişti.

1938 Kasım'ının ardından 26 bin Yahudi'yi Almanya'nın toplama kamplarına sürmüştür. Savaşın başlamasıyla birlikte ise Polonya'daki tüm Yahudilerin gettolara yerleştirilmesini emretmiştir. Heydrich öyle bir Yahudi düşmanıydı ki Barbarossa Harekatı sırasında işgal edilen yerlerdeki tüm yetişkin komünist ve Yahudilerin katledilmesi emrini vermişti.

Heydrich, İngilizler tarafından eğitilen Çek gönüllüler tarafından Prag yakınlarında öldürülmüş ve aylar sonra Berlin'de toprağa verilmişti. Heydrich'in ölümünün ardından Naziler intikam için Lidice'yi işgal etmiş ve katliam yapmıştı.

Heydrich suiskastı, Amerikan ve Avrupa sinemasında birçok filme konu olmuştur, bunlardan en ünlüsü başrolünü şimdilerde Peaky Bilinders dizisi ile büyük sükse yapan Cillian Murphy’nin oynadığı Anthropoid filmidir.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ziraat Bankası şimdi de Dünya Göz Hastanesi’ni mi kurtaracak?
İşgal Kuvvetleri Komutanı'nın makam otomobili nasıl çalındı? Ali Hikmet İnce yazdı
Kuruluş: Osman dizisindeki Bamsı Beyrek kimdir?

Dünya Haberleri