İnce seçimler için dolar tehdidinde bulundu!

CHP’de genel başkanlığa soyununca ‘Yenmişte yenmiş’ tekerlemesiyle dillere pelesenk olan Muharrem İnce kaybettiği 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı adayı iken de ‘Dolar 10 TL’ olur tehdidini yineledi.

CHP’de genel başkan olma hevesi ile kolları sıvayan Muharrem İnce bunun gerekçesini ise 2014 seçim yenilgisini, “Sen '14 parti bir araya geldik' diyorsun. 38 almışsın, yenmiş seni. Her seçimde yenmiş seni, çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş, yenmişte yenmiş, yenmişte yenmiş. Meydan okuyor, 'birinci çıkamazsam istifa ederim, sen edebilir misin?' diyor” diye açıklamıştı.  

Yerel seçimler için partisinin çalışmalarına yardım ederek yeniden genel başkanlık adaylığı için parti tabanı ile buluşan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dolar açıklamalarıyla ilgili, "Pazartesi günü doların kaç olacağını o da biliyor" diyerek kendisinin de ‘Adam kazandı’ dediği 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı adaylığında da ‘Dolar 10 TL’ye çıkar diye tehditkar konuşmaları hatırlattı.

Sözcü'den Özlem Gürses'e konuşan İnce, gündeme ilişkin olarak açıklamada bulundu.

BENDE BEĞENMEDİM BAZI LİSTELERİ AMA OY KULLANACAĞIM

İnce, CHP'lilerin ‘küstüm' deme lüksü yok. Ben de beğenmedim bazı listeleri ama göğsümü gere gere oyumu kullanacağım” diye konuştu.

‘Seçimden sonra IMF gelir' senaryosunun ‘dış güçler' tarafından ortaya atıldığı söyleniyor’ sorusuna destekleyici bir cevap veren İnce, “Şimdi bir yabancı yatırımcı düşünün; Türkiye'ye yatırım yapmak isteyecek, fabrika kurup, iş yapmak isteyecek… Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinleyince Türkiye'nin beka sorunu olduğunu öğrenecek. “Eyvah!” Parasını yatırmaz. Bırakın yabancıyı, Türk de yatırım yapamaz… Dolayısıyla üç oy fazla almak için ‘beka' demek bu memlekete büyük haksızlıktır, kötülüktür” dedi.

BU SORUYU GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİNE SORUN

Muharrem İnce, ‘Peki ne olursa CHP Genel Merkezi kendisini başarılı hissetmeli? Ne olmazsa başarısız?’ sorusuna ise ‘Bence bu soruyu genel merkez yöneticilerine sormanız lazım’ diyerek şöyle devam etti; “Ben başarılı olsunlar diye uğraşıyorum. ‘Başarısız olsunlar sıra bana gelsin' mantığında değilim, değiliz… Bir oy fazla almak için dün Çorum'daydık. Bugün Edirne'deyiz. Çorum'dan bin km. yol gidip, Ankara'ya geçip, Çorlu'dan Edirne'ye, Silivri'ye…

AMA BUNLARI SEÇİMDEN SONRA ANLATACAĞIM

‘Gezilerin finansmanını kendinizin mi karşılıyorsunuz?’ sorusuna, ‘Bu soruların tamamını seçimden sonra açıklayacağım. Ama yarısını şimdi açıklayayım’ diyen Muharrem İnce şu şekilde devam etti; “Genel merkezden en ufak bir katkı yok. Kendi imkanlarımızla yaptığımız bir iş. Bir araba verilmiş bir kaynak verilmiş değil. Kendi imkanlarımızla destek vermeye çalışıyoruz. Cumhurbaşkanlığı adaylığımda Türkiye'nin dört bir yanında benim afişlerimi asan, kapı kapı, köy köy dolaşan insanların bugün bazıları aday olmuşlar. Onlara katkı sağlamak benim boynumun borcu. Ama bu süreçte genel merkezin en ufak bir katkısı yok. Hatta bazı yerlere gitmemem konusunda da tavsiyeler var… Ama bunları seçimden sonra anlatacağım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Yoğun bakıma bile girdiler! Hastaneyi maymunlar bastı
Muharrem İnce'den flaş Erdoğan itirafı Adam haklı çıktı
İnce’den genel başkanlık talebine cevap: Ben de istiyorum

Siyaset Haberleri