Mansur Yavaş'a isyan var Sokaklarda yattım!

Çocuk Koruma Evlerini kapatan Ankara Büyükşehir Belediyesi, burada kalan 44 çocuğu evsiz bıraktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde hizmet veren Çocuk Koruma Evlerini kapatarak, burada kalan 44 çocuk kapı dışarı edildi.

Anne ve babası ayrıldıktan sonra, babasının bakamadığı İ.A., 12 yıl önce Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Koruma Evleri’ne yerleştirildi. Şu anda 17 yaşında olan İ.A., belediye yönetiminin almış olduğu karar sonrasında babasının yanına gönderildi.

Üvey annesinin istemediği İ.A. evi terk ettikten sonra başında geçenleri şöyle anlattı:

“Ben 12 yıldır bu evde kalıyorum, çocukluğum burada geçti. Annem babam ayrıldıktan sonra, babam bana bakamadığı için beni çocuk koruma evine vermiş. Burada biz arkadaşlarımızla bir aile olduk, aldıkları kararla beni ailemden koparttılar. Evden çıkardıklarında babamın yanına gittim. Ama babamın eşi beni istemedi. Babam da işsiz olduğu için evde tartışma yaşandı. Ben de o evden ayrıldım. Gidecek yerim olmadığı için korka korka parkta kaldım. Uykusuz 3-4 gün geçirdim.”

MESCİD DE KALMAYA BAŞLADIM

“Sonrasında bir mescit buldum. Buradaki imamı daha önceden tanıyordum. Ona ‘burayı sabahları ben erken açıp kapatırım’ dedim, anahtarı aldım. Geceleri imamdan habersiz mescidde kalmaya başladım. Karşılığında da halılarını temizledim.”

KEÇİÖREN BELEDİYESİ SAHİP ÇIKTI

“Bu arada durumu anlatmak için belediyeye gidip geldim. Durumumu Keçiören Belediye Başkanı öğrenmiş. Beni Keçiören Belediyesi’nden aradılar ve konuk evine yerleştirdiler. Şimdi orada kalıyorum ve okuluma gidip geliyorum. Ama ben eski düzenimi istiyorum. Evimizin yeniden açılmasını ve beraber büyüdüğüm arkadaşlarımla birlikte kalmayı istiyorum.'

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Diyarbakır'daki hain saldırıda flaş gelişme HDP İlçe Başkanı ve Fen İşleri Müdürü gözaltına alındı
Muhabirlere saldıran Reynmen karakolluk oldu
Demet Akalın o taksiciyi arıyor; Bulacağım seni h.yar!

Gündem Haberleri