Sürmene'de bir mahalle yok oluyor

Trabzon'un Sürmene ilçesi Soğuksu Mahallesi heyelan tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Zemininde kayma görülen 15 dekarlık alanda 7 bina boşaltıldı, risk oluşturan 6'sı yıkılmaya başlandı ve 200 kişi tahliye edildi.

Sürmene ilçesine bağlı 2 bin 229 nüfuslu Soğuksu Mahallesi zemininde yaklaşık 1 yıldır kayma görülüyor.

 

FETÖ’nün üniversitelerde yeni oyunu: Çamur at izi kalsın!

 

Sürmene Devlet Hastanesi'nin de bulunduğu bu bölgede 7 bina boşaltıldı, hasar gören 6 binanın yıkımına başlandı, inşaat halindeki 2 bina inşaatı da durduruldu.

 

 

Mahalle sakinleri, kaymanın ağaçların kesilmesinden dolayı olduğunu vurguladı.

 

Askerlikte flaş düzenleme

 

Heyelan tehlikesine karşın tahliye edilen 18 konutlu apartman sakinlerinden emekli öğretmen Ali Kemal Bulut da endişeli olduklarını belirterek şöyle dedi:

"Bize tehlikeli olduğunu söyleyince bizler de buradan çıktık. Kiraya geçtik. Eşyalarımız çoğu içeride. Mağduriyetimizden öte korkumuz var. Burada ağaçlar vardı. Şimdi ise çay alanı var. Ağaçların olmayışı bu heyelanda etkili oldu. İnşallah evimize döneriz."

 

İlçede arazi ve evi zarar gören Suzan Altıhoka yaşanan heyelanın tedbirsizlik sonucu oluştuğunu belirterek "Daha önce böyle bir tehdit yoktu. Buralarda binalar yapıldı. Ne olduysa ondan sonra oldu. Şimdi burada bir önlem alınıyor, Allah razı olsun ama çaylığım gitti. Ben tek maaş ile geçiniyorum, ne yapacağım?" diye sordu.

 

Kayma sonucu bazı yapılar yan yattı, yollarda çökmeler oldu. Tehlikenin artması üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesi yetkilileri harekete geçti, mahallede kaymalara karşı 'Fore kazıklı' önlem almaya başladı.

Evlerinden tahliye edilenler ilçede başka konutlara yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan proje çerçevesinde bölgede 1'inci etap inşa çalışmalarına başlandı.

 

Yaklaşık 3 aydır süren çalışmalarla projenin yüzde 65'i tamamlanırken, 23 metre boyunda, 120 santimetre çapında 136 adet fore kazığın da bölgeye çakıldı.

 

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Flaş suikast uyarısı
AK Parti'de Bahçeli rahatsızlığı ayyuka çıktı

Gündem Haberleri