Sevda Noyan'ın ''Atatürk'ün Hatırasına Hakaret'' soruşturmasında karar!

Sevda Noyan'ın ''Atatürk'ün Hatırasına Hakaret'' soruşturmasında karar!

Ülke TV'de katıldığı bir televizyon programında 15 Temmuz hakkında skandal açıklamalarda bulunan ve hakkında dava açılan Sevda Noyan hakkında bir de "Atatürk'ün hatırasına hakaret ettiği" iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

Ülke TV'de katıldığı programdaki sözleri büyük tepki çeken Seda Noyan'ın 10 Kasım 2013 tarihinde Atatürk'ün ölüm yıldönümünde yaptığı paylaşım nedeni ile hakkında soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU

Hakkında "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Sevda Noyan hakkında avukat Enes Hikmet Yamaner de suç duyurusunda bulundu.

"ATATÜRK'ÜN HATIRASINA HAKARET" SUÇU DA İŞLEMİŞ

Suç duyurusu dilekçesinde, Sevda Noyan'ın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden 10 Kasım 2013 tarihinde Atatürk'ün ölüm yıldönümünde yaptığı paylaşımla "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçunu işlediği belirtildi.

ATATÜRK'E PUT BENZETMESİ YAPTI

Dilekçede, Atatürk'e put benzetmesi yapıldığı ve paylaşımın halen aktif olduğu belirtilerek Sevda Noyan hakkında cezalandırılması talebiyle dava açılması istendi. Suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

YETKİSİZLİK KARARI VERİLDİ DOSYA GÖNDERİLDİ

Savcılık, Noyan'ın ikamet yeri dolayısıyla soruşturmaya yetkisizlik kararı vererek dosyayı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.