Severek yediğimiz patates hakkında hiç bilmedikleriniz! Şaşıracaksınız…

Severek yediğimiz patates hakkında hiç bilmedikleriniz! Şaşıracaksınız…

Hepimizin severek yediği patates sağlıklı mı yoksa zararlı mı? Sağlığımızı tehdit ediyor mu? Uzmanlar açıkladı… İşte ayrıntılar;

Severek yediğimiz patatesin sağlıklı olduğu düşünülür. Özellikle fırınlanmış, haşlanmış ya da püre şeklinde tükettiğimizde sağlıklı olduğunu sandığımız patates hakkında yanılıyoruz.

Uzmanlar patatesin zararları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Uzmanlara göre, haftada dört kez patates yemek yüksek tansiyon riskini arttırıyor. Sağlıklı olduğu düşünülen fırınlanmış ya da haşlanmış patates veya patates püresi olması tehlikeli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Çünkü bunların da en az cips kadar tansiyonu yükselttiği söyleniyor.

Daily Mail'in haberine göre; cips ise kızartma işlemine maruz kaldığı için başka sağlık risklerine sebep oluyor.

Uzmanlar, hangi şekilde olursa olsun patatesin fazla tüketilmemesi gerektiğini, tansiyon sorunlarına yol açtığını, bunun sorumlusu olarak da nişastadan şüphelendiklerini söylüyorlar.

187 BİN KİŞİ İNCELENDİ

Araştırmacıların yaptığı çalışmalara göre, 187 bin erkek ve kadın verileri analiz edildi.
Elde edilen sonuçlarda ise düzenli olarak patates yiyen kadınların kan basınçlarının erkeklerden daha yüksek olduğu tespit edildi.

Uzmanlara göre, haftada dört veya daha fazla cips yiyen kişilerin yüksek tansiyon riski ise yüzde 17 artıyor. Pişmiş, haşlanmış veya patates püresini haftada dört veya daha fazla yiyen erkek veya kadınların ayda en az bir kere patates yiyenlere kıyasla yüzde 11 risk altında oldukları açıklandı.

"KİLO ALDIRIR, YAĞ DOKUSUNU ARTIRIR VE YÜKSEK TANSİYONA SEBEP OLUR"

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Akif Vatankulu, "Yüksek tansiyonun kalp hastalıkları için en büyük risk faktörlerinden olması, yüksek tansiyona neden olan besinlerle ilgili çalışmalar yoğun olarak yürütülmektedir. Bu besinlerden biri patatestir. Patates, yoğun glisemik yükü ve potasyum içeriğinden dolayı yüksek tansiyon nedeni olduğu üzerine bazı çalışmalar yürütülmüştür. Uzun süreli, haşlanmış ya da fırında, patates tüketmenin muhtemelen yoğun gilsemik yükünden dolayı antioksidan mekanizmayı bozması ve inflamasyona neden olması, yüksek tansiyona sebep olur.” açıklamasında bulundu. Ayrıca patates diyetinin kilo aldırıcı etkisi olduğunu vücuttaki yağ dokusunu arttırdığını ve yüksek tansiyona sebep olabileceğini belirtti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.