Sevgi pıtırcığı projesi patladı

Sevgi pıtırcığı projesi patladı

Sevgi pıtırcığı, güler yüzlü, herkesi seviyoruz, ayrımcılık yapmayacağız gibi sözlerle CHP’nin dışında HDP, İYİ Parti, TKP hatta SP’lilerden bile ilgi gören Ekrem İmamoğlu az zamanda çok şey ortaya koydu. İşte onlar…

Seçim itirazları devam ederken İl Seçim Krulu tarafından mazbata verilerek İBB’de göreve başlar başlamaz en büyük icraatlardan birisi 31 Martta ÖDP’li olan CHP-İYİ Parti’nin Beyoğlu adayı Alper Taş’ın göreve gelmesi halinde belediyede LGBT Meclisi, kuracağı sözünü büyükşehir belediyesine taşımaya kalkışan Ekrem İmamoğlu’nun kim olduğu merak konusu oldu.

Yine CHP adayının, soyadı her ne kadar “İmamoğlu” olsa da, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde düzenlediği görkemli LGBT festivalleri ve ilçenin meydanına diktiği Kıbrıs canisi Makaryos’un heykeli dikkat çekti. Ancak bir süre sonra “İmamoğlu” soyadını da sonradan aldığı ilk soyadının ise “Müdafa” olduğu da ortaya çıkacaktı.

MUHAFAZAKÂR SOSLU PROJE ADAYI

Adı PKK ve FETÖ tarafından desteklenen aday olarak anılan CHP adayının arkasında güçlü bir sosyal medya kampanyası vardı. CHP adayı İmamoğlu hatta pazar pazar gezerek halktan oy istedi ve sempatik sözlerle diyaloglar üzerinden muhafazakâr kesime göz kırparken attığı her adımda bir “proje adam” olduğunu gözler önüne serdi.

Zira siyasi çizgisi birbirine tamamen zıt partilerin ve kimliklerin ittifak çatısı altında aday gösterilmesi de bunu destekliyordu. “Amaca giden her yol mubahtır” mantığının işlediği süreçte "terörle mücadele" gibi milli meselelerde dahi bütün ilke ve prensipler bir kenara bırakıldı ve Eyüpsultan’a gidilerek Kuran okudu, dua etti, Cuma namazı sonrası açıklamalar yaptı.

PROJE ADAYI RAYDAN ÇIKTI, KAZALAR PEŞ PEŞE GELDİ

31 Mart sürecinde ‘Sevgi pıtırcığı’ olarak pazarlanan CHP adayı İmamoğlu, seçimlerde hile yapıldığı nedeniyle seçimin iptali sonrası rolünü yapamaz hale geldi ve raydan adeta çıktı ve artık her gün kaza yapmaya başladı.

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde adı kavgalarla anılan, karakol basıp polise saldıran, adamlarına gazeteci dövdüren CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, yenilenecek seçim kararı sonrası adeta yine özüne döndü.

İmamoğlu, 31 Mart seçimleri öncesinde anlaştığı reklam ajanslarının kendine çizdiği yol haritasını takip etti. ‘Sevgi’, ‘saygı’ ve ‘kardeşlik’ gibi söylemleri dilinden düşürmeyen İmamoğlu, en gerilimli durumları bile benzer sözleri edip hemen arkasından hakaret etmeyi de ihmal etmedi. Yani İmamoğlu’nun yenilenecek seçimler adeta kendisini raydan mı çaıkardı yoksa aslına mı döndü halen tartışılıyor.

YSK'YI İHANETLE, KATLİAMLA SUÇLADI

Seçim Kuruluna itiraz sürecinde ‘En güvendiğim kurum’ dediği ancak seçimlerin iptaline ilişkin kararının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada doğrudan YSK’yı ihanetle suçladı. Bir gün önce YSK’ya güveniyorum diyen İmamoğlu, bir gün sonra, “Bu ülkede karar vericiler gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler…” dedi. İmamoğlu devamında YSK’yı demokrasiyi katletmekle yani katillikle suçlamayı sürdürdü.

ÖFKE PATLAMASI HER GEÇEN GÜN ARTTI

Binali Yıldırım’ın “Seçim neden iptal oldu?” sorusuna verdiği “Çünkü çaldılar” cevabına bozulan İmamoğlu yine kontrolden çıktı. Gece yarısı çektiği videoyu paylaşan İmamoğlu, “ Başkan olursun, Bakan olursun Meclis Başkanı olursun ama… Neyse…” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın Yunan gazetesinin hakkındaki haberi sormasıyla adeta küplere bindi. İmamoğlu, gazeteciliğini sorguladığı Ahmet Hakan’a ‘Niye bu soruyu soruyorsun’ diyerek başka soruya geçelim dediği Tevfik Göksu’nun Trabzonlulara ‘Pontuslu’ dediğini iddia ettiği, yalanı ortaya çıkınca, “Belediye başkanını da o haberi yapanı da adam yerine koymuyorum” diyerek hakaret etmeyi ihmal etmedi.

imamoglu-maske-karikatur.jpg

Bu karikatür 31 Mart öncesi çizildi ancak İmamoğlu ‘Sevgi pıtırcığı’ gibi gösterilmesi nedeniyle fazla ilgi görmemişti. Ancak gerçekler sonradan tek tek ortaya çıkmaya başladı.

ESNAFLA TARTIŞTI: UKALALIK YAPMA

İmamoğlu’nun bir diğer tartışması ise Arnavutköy’de esnafla yaşandı. Kendisine bir soru soran bir esnafı ders veriri gibi ikna etmeye çalışan İmamoğlu, başaramayınca öfkesi yine tavan yaptı. Beden diliyle üzerine yürüdüğü  “Bana ukalalık yapma” diyerek vatandaşa çıkışan İmamoğlu, “Yazık sana yazık. Beynin uyuşmuş” diye söz ile tehdit ve hakaret ifadelerini kullandı. İmamoğlu daha sonra da “Ne okudun sen?” diyerek eğitim düzeyini ortaya koyarak aşağılamaya kalkıştı. İmamoğlu bunlar yetmiyormuş gibi bu olayı montaj yaparak ‘Bak haddini bildirdim’ mahiyetinde twitter adresinden paylaştı.

VALİYE İT DEDİ

CHP adayı İmamoğlu’nun son skandalı Ordu’da yaşandı. Ramazan bayramında Karadeniz turunu tamamlayıp İstanbul’a dönmek için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı’nda olay çıkardı. Vatandaşın kullandığı salon yerine izni olmadığı halde VIP salonunu kullanmak isteyen İmamoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile beraberindeki CHP’liler hem Ordu Valisi’ne hem de görevli polislere hakaretler yağdırdı. İmamoğlu, kendisine refakat eden polislere hitaben söylediği “Bu vali itlik yapmıştır. Kendisine aynen iletin” ifadesini kullandı. Torun ise polisleri “Tayip’in uşakları, haysiyetsizler, şerefsizler. Bunu it valinin yaptırdığını biliyorum” gibi küfürler etti. İmamoğlu valiye it demediğini sesi kısıldığı için kelimelerin eksik çıktığını savundu.

VALİYE “İT” DEĞİL “BASİT” DEMİŞ!

Ciddi öfke kontrolü problemi yaşayan İmamoğlu, iddiaya göre bu skandalın ardından ajansı ve psikologların tavsiyesi üzerine 2 gün tatile çıktı. Tatilin ardından ekran karşısına çıkan İmamoğlu, CHP’lilerin hakaret etmediğini savunarak dalga geçer gibi açıklamalarda bulundu. Kendisinin ayrıcalıklı görerek anne ve babasına ait çantaların x-ray cihazından geçirilmesi geçirilmesini eleştiren İmamoğlu şunları kaydetti: “Vali bir tuzak kurmuştur. Karadeniz turunda tam 20 konuşma yaptım. Yanımda olan insanlar, sesimin çıkmadığını, bazı kelimelerin yarısının çıktığını, yarısının çıkmadığını çok iyi biliyorlar. Valinin basitliğine, gereken ifademle orada işarette bulundum.”

KÜFÜRLERE TÜM GÖREVLİLER ŞAHİT OLDU

Olaya şahit olan isimlere göre İmamoğlu ve Seyit Torun ile beraberindekiler baskın yapar gibi VIP salonuna girmek isteyince gerilim çıktı. Bu gerilim sırasında basına yansıyan hakaretleri tümü gerçekleşti. Bunlar hem tutanağa geçildi hem de kameralara yansıdı. Bu hakaretler tüm görevliler tarafından tutanak altına alınıp imzalanarak ilgili makamlara sunuldu. Vali CHP adayı hakkında dava açacak. İmamoğlu küfür ve devlet memurlarına hakaretten soruşturma açılacak.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.