Seyahatte PCR testi zorunluluğu yeniden getirildi!

Seyahatte PCR testi zorunluluğu yeniden getirildi!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklere gönderilen genelge ile seyahatlere yeniden PCR testi zorunluluğu getirildi.

Seyahatlerde PCR testi zorunluluğu yeniden getirildi. Genelge İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderildi.

Buna göre uçakla şehirler arası seyahat edecek olan aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde Kovid-19 geçirmemiş kişilerden PCR testi istenilmesine devam edilecek.

Huzurevi, bakımevi, sevgi evleri ile ceza ve tevkif evlerinin aşısız veya son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş çalışanları, belirlenen durumlarda ceza ve tevkif evlerindeki tutuklu ve hükümlüler, yurt dışına seyahat edecek kişiler için PCR testi ile tarama yapılmasına devam edilecek.

Uçakla şehirler arası seyahat edecek olan aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişiler için de PCR testi uygulaması sürecek.

Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılacaklara ise PCR testi ile tarama yapılmayacak.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.