Şeyh Said'e 'hain' diyemeyen Özgür Özel'e Muharrem İnce'den sert tepki!

Şeyh Said'e 'hain' diyemeyen Özgür Özel'e Muharrem İnce'den sert tepki!

CHP lideri Özgür Özel, katıldığı canlı yayında kendisine yöneltilen 'Şeyh Said hain mi kahraman mı?' sorusunu kıvırarak cevapladı. Muharrem İnce'den Özel'e tepki gecikmedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kentte yeni yapılan bulvara "Şeyh Said" adını vermesiyle başlayan tartışmalar alevlendi. tv100 canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmalara dahil oldu.

 

Özgür Özel, program sunucusu Candaş Tolga Işık'ın, "DEM Partisi Şeyh Sait'e destek açıklaması yaptı, İYİ Parti de soru önergesi verdi. CHP olarak siz bu tartışmaya nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

 

"Biz CHP olarak, Cumhuriyet'e, Cumhuriyet'in kurucu kadrolarına saygılıyız. Cumhuriyet'in geçmiş döneminde yaşanmış acılar varsa bu acıları tartışmanın sıcak siyasetin alanı değil, tarihçilerin alanı olduğunu değerlendiriyoruz. Bu mevzu ile ilgili sürekli dönüp yaraları kaşımanın kimseye faydası olmadığını düşünüyoruz."

"Sizce Şeyh Said hain mi kahraman mı?" sorusuna CHP lideri Özel, "Şeyh Said'e hain demem kahraman demem sizi memnun edecekse ben Şeyh Said isyanının kendi konjonktüründe Cumhuriyet'e karşı ayaklanma olduğunu biliyorum. Ama bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş sorunlar, bugün bazı torunların kalbini acıtıyorsa o acıya saygılı olmak gerekir. Ama tarihten ders çıkarmak lazım." yanıtını verdi.

 

İNCEDE'DEN ÖZEL'E TEPKİ GECİKMEDİ

 

Açıkça Şeyh Said için 'Vatan hainidir' diyemeyen CHP lideri Özgür Özel'e Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'den tepki geldi.

İnce, "Şeyh Said haindir. Bu konuda çok netim. Ben, Mustafa Kemal Atatürk'ün tarafındayım!" dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.