Şeyh Şamil’in Torunu ŞAMİL ÖMER ARSLAN’ DAN Siyasetcafe’ye özel açıklamalar

Şeyh Şamil’in Torunu ŞAMİL ÖMER ARSLAN’ DAN Siyasetcafe’ye özel açıklamalar

Kafkas kartalı İmam Şeyh Şamil’in 7. Kuşak torunu Şamil Ömer Aslan siyasetcafe’yi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Kafkasya’da Rus’lara karşı verdiği mücadele ile tarihte unutulmayan bir yer edinen dini ve siyasi lider İmam Şamil’i Türkiye’de “Kafkas Kartalı” olarak tanıyoruz. Kafkas savaşında Rus’lara karşı verdiği şanlı direnişin önderliğini yapan İmam Şamil bu mücadelesi ile Kafkas Halkları, Türkiye ve bütün Dünya’da bağımsızlık ve diremişin sembol ismi haline gelmiştir.İmam Şeyh Şamil’in 7. Kuşak torunu Şamil Ömer Aslan siyasetcafe’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Doğan Ay’ın sorularına samimiyetle cevap veren Ömer Aslan Dedesi’nin o günün şartlarında verdiği mücadelenin önemini ve zorluklarını anlatarak,” Emperyalizm ile bugün de aynı mücadeleyi günün şartlarına ve imkânlarına göre vermek gerektiğini” ifade ederek, “Biz bunu yapmaya çalışıyoruz,
eğitim, sağlık, enerji alanlarında önce kendi milli kaynaklarımızı ve insanımızı değerlendirerek mücadele ediyoruz” dedi.

Şamil Ömer Aslan yüzlerce yıllık geçmişi olan “ŞEYH ŞAMİL VAKFI”NIN başkanlığını yapıyor. Aynı zamanda ekonomi doktoru olan Aslan eğitim alanına dair çalışmaları hakkında;” Bünyemizde Türkiye dâhil birçok ülkede kurduğumuz Üniversiteler var, Vakıf adına bu Üniversitelerin mütevelli heyeti başkanlığını da yürütmekteyim” dedi.

Dr. Şamil Ömer Aslan başkanlığını yaptığı Uluslar arası İmam Şeyh Şamil Vakfı’nın faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi;

Çalışmalarımızı Dağıstan dâhil olmak üzere, Türkiye, Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan ile birlikte Afrika, Rusya gibi 30 ülkede sürdürmekteyiz. Bu ülkelerde eğitim ve insani yardım hizmetleri yapmaktayız.

Kuzey Afrika ülkelerine okullar, su kuyuları, mescitler yaptık.

 

Şamil Ömer Aslan Türkiye ile ilgili değerlendirmelerinde şu ifadeleri kullandı;
Türkiye’nin uluslar arası arenada güçlü bir ekonomik ve askeri yapıya kavuşması gerekmektedir.

Türkiye’nin güçlü olması bütün dünyada yaşayan Türk Milleti’nin güçlü olması demektir. Türkiye son yıllarda gerek askeri gerekse ekonomik alanda büyük mesafe kat etmiştir. Özellikle diğer Türk Cumhuriyetleri ile olan ilişkilerin geliştirilmesi umut vericidir.

Kendi enerjisini üreten kendi silahını yapan bir Türkiye hem barışın teminatı hem de Türk halklarının ve devletlerinin teminatı olacaktır.

 

omer-aslan-siyasetcafe.jpg

Ömer Aslan

ENERJİ BAĞIMLILIĞI

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yaşanan krizde izlediği politikayı doğru bulduğunu belirten Aslan, gerek doğu Akdeniz’de gerekse Türk Cumhuriyetleri’nde bulunan enerji kaynaklarını değerlendirmek Türkiye’nin en doğal hakkıdır.

Bu girişimler sonunda elde edilecek getiriler Türkiye’nin enerji bağımlılığını ortadan kaldıracaktır.

S-400’LER

Dr. Şamil Ömer Aslan’a son günlerde Türk ve Dünya kamuoyunda gündemden düşmeyen S-400’ler konusunda ne düşündüğünü sorduk.

Aslan; Türk devleti kendi bağımsızlığını ve güvenliğini korumak zorundadır. Bunu yaparken de her türlü imkânı, teknolojiyi ve silahı temin etmek hakkıdır. S-400 konusu gereğinden fazla uzamıştır.

Türkiye bağımsız ve özgür bir ülke’dir. İstediği ülke’den istediği silahı alabilir. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyaya baktığımızda sürekli bir tehdit altında olduğunu görüyoruz. Kendi savunma sistemi için S- 400’ler gereklidir ve bu kararı hiç kimsenin sorgulama hakkı yoktur.

seyh-siyasetcafe.jpg

Soldan Sağa; Doğan Ay, Siyasetcafe Kurucu ve İmtiyaz sahibi Mürteza Öztürk ve İmam Şeyh Şamil’in 7. Kuşak torunu Şamil Ömer Aslan

Dr. Aslan’a Şeyh Şamil Vakfı’nın ticari faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz diye sorduğumuzda ilginç bilgilerle karşılaştık. Dr. Aslan “ Vakfımız hiçbir yardım ve bağış kabul etmemektedir.

Vakıf kendi kurduğu ticaret şirketleri ile elde ettiği varlıklarını kullanmaktadır. Vakıf şirketleri dünyanın 23 ülkesinde faaliyet gösteriyor.

Özellikle, enerji, petrol, tarım ve hayvancılık ile finans sektörlerinde faaliyet göstermekteyiz. Bu faaliyetlerimizden elde ettiğimiz gelirlerin büyük bir kısmını ise daha önce bahsettiğim ülkelerde eğitim, sağlık ve insanı yardım konularında yardımlar için harcamaktayız.

Dr. Şamil Ömer Aslan ile sohbetimiz elbette bu kadarla bitmiyor. Şimdilik bu kadar diyoruz, ancak en kısa zamanda tekrar sohbet etmek üzere ayrılıyoruz.

Doğan Ay
Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum