Şeyhin kız çocuğuna yaptığı iğrenç harekete tepki yağıyor

Şeyhin kız çocuğuna yaptığı iğrenç harekete tepki yağıyor

Sosyal medyada sert yorumlara neden olan videoda Videoda, şeyhin yanına gelen erkek çocuğunu kollarını açarak karşıladığı ve elini öpmesine izin verdi görülürken, kız çocuğuna elini vermeyip uzaklaştırmaya çalışıyor.

Bir dönem çete davasında tutuklu yargılanan ve  Metris Cezaevi’nde yatan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü de cemaat üyelerine mektup göndermiş;  ‘mektubunda da cemaat üyelerine 7 yaşındaki kız çocuklarına bile el öptürmemelerini’ tembihlemişti. O dönem ilahiyatçı profesörlerin sert eleştirilerine neden olan Cübbelinin dile getirdiği bu ifadeler, bu kez bir cami avlusunda görüntülendi. O görüntülere sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdü.

Görüntülerde bir tarikat şeyhinin cami avlusundaki karşılama töreni görülüyor. Arkasında ise el pençe hazır bekleyen cemaatin üyeleri ve müritleri görülüyor. Bir denetleme anı olarak kaydedilen videonun ilerleyen saniyelerde kalabalığın içerisinde önce bir erkek çocuğu şeyhin yanına gönderiliyor, ardından da bir kız çocuğu.

 

Günah diye yanına yaklaştırmadı

 

Videoda, şeyhin yanına gelen  erkek çocuğunu  kollarını açarak karşıladığı ve elini öpmesine  izin verdi görülürken,  kız çocuğunun ise hem elini öpmesine izin vermediği hem de bir an önce gitmesi için müridinden yardım istediği görülüyor.

Bir dönem çete davasında tutuklu yargılanan ve  Metris Cezaevi’nde yatan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü de cemaat üyelerine mektup göndermiş;  ‘mektubunda da cemaat üyelerine 7 yaşındaki kız çocuklarına bile el öptürmemelerini’ tembihlemişti.

 

İşte o dönem ilahiyatçı profesörlerin sert eleştirilerine neden olan Cübbelinin mektubu ve yaşananlar…

 

ÇETE DAVASINDAN YARGILANMIŞTI

 

Bir dönem çete davasında tutuklu yargılanan ve  Metris Cezaevi’nde yatan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü de  cemaat üyelerine mektup gönderiyordu. Ünlü’nün gönderdiği o  mektuplar ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ adıyla açılan facebook ve Twitter hesabının yanı sıra cemaate ait internet sitesinde yayınlanıyordu.

Ahmet Mahmut Ünlü, cezaevinden cemaat üyelerine gönderdiği ilginç mektuplarında “Saba Tümer için “O dünyada çok gülen ama ahiretteki durumu bizce bilinmeyen kadın” diyen, eski Fenerbahçeli futbolcu için de “gavur” ifadesini kullananmıştı.

Cübbeli Ahmet Hoca, o dönemdeki mektubunda da 7 yaşındaki çocuklara bile el öptürmemelerini tembihledi. Cemaat üyelerinin bayramını kutlayan Cübbeli Ahmet Hoca, “Size nikah ebediyyen haram
olmayan hala, teyze, amca ve dayı kızları ile baldız, enişte, kayınbiraderi ile birlikte oturmamanız, bir sofrada yememeniz, haremliğe selamlığa azam derecede riayet etmeniz şiddetle vasiyet ederim. Yedi yaştan yukarı yahut aşağı olsa da gösterişli  olan kız yavrularımıza el öptürmemenizi de özellikle tembih ederim” dedi.

 

Çete davasında tutuklu yargılanan ve  Metris Cezaevi’nde yatan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, her hafta aksatmadan cemaat üyelerine mektup gönderiyordu. Ünlü’nün gönderdiği
mektuplar ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ adıyla açılan facebook ve Twitter hesabının yanı sıra cemaate ait interneti sitesinde yayınlanıyordu.

İLAHİYATÇILAR ŞÖYLE YORUMLADI

Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı: “Dinle ilgisi yoktur”

“Buna ne diyeceğimi bilemiyorum. Olacak iş değil. Böyle bir düşünceye ne diyebilirim. Nasıl bir fetva verebilirim. Bu din değildir. Fetva değildir. Allah büluğ çağından itibaren insanlara bir sorumluluk yüklüyor. 7 yaşında ve daha küçük çocuklar için böyle bir şey düşünmek mümkün değildir. Dinde
çocuklara el öptürülmesi yoktur.

 

İlahyatçı-Yazar İhsan Elaçık: “Yanlış olan el öptürmektir”

 

“El öpmek, öptürmek başlı başına bir olaydır. Yetişkinler bile ne el öpmeli ne de el öptürmelidir. Yanlış olan el öptürmektir. Özellikle alimler, mevki sahipleri el öptürmemelidir. Sadece anne ve baba ile
yaşlıların el saygıdan dolayı öpülmelidir. Kız çocuklarına el öptürmekten sakınmaya gelince de burada erkekler kendini sorgulamalı. Kendi iç dünyalarındaki kötü düşüncelerden arınmaları gerekiyor.”

 

Prof. Dr. Beyza Bilgin: “Önemli olan ahlaktır”

 

“Bu sözlerin dinle bir ilgisi yok. Bunlar din değil cemaattir. Kendi görüşüdür. Cemaatin görüşüdür. Tarikata, cemaate bağlı olmayan, Allah’a, Kuran’a ve peygambere inanlar böyle bir düşüncede olmaz.
Peygamberin hayatını örnek alan biri böyle  düşünmez. Önemli olan ahlaktır. Kişi ahlaklı olduğu sürece ve iyi niyetini bozmadığı sürece kız çocuğuna el öptürmekte sorun yoktur. Ama ahlaksız ve niyet bozuk olan için zaten söyleyecek bir şey yok. Çocuklara tecavüz ediyorlar. Bu, dinden önce insan bir şeydir.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.