Şeyhin tecavüzüne uğrayan kadından şok sözler! 'Cinler hamile bıraktı'

Şeyhin tecavüzüne uğrayan kadından şok sözler! 'Cinler hamile bıraktı'

BBC Arapça Servisi'nin hazırladığı dosyadan çok tanıdık öyküler çıktı. Kadınlara cinsel tacizle suçlanan ruhani şifacılar, Türkiye'deki tarikat-şeyh-taciz üçgeniyle birebir aynı.

İngiliz yayın grubu BBC'nin Arapça seksiyonu, "ruhani şifacı" olarak çalışan erkeklerin cinsel istismar ve sömürüye dayalı gizli dünyasını ortaya çıkardı. Haberde Arap ve Müslüman dünyasında dini kullanarak kadılara taciz ve tecavüzde bulunulduğu belirtilerek şifacıları ziyaret edenlerin çoğunlukla kadınlar olduğu vurgulandı.

BBC bir yılı aşkın bir süre boyunca 85 kadından topladığı bilgiler doğrultusunda, bu tür uygulamaların özellikle popüler olduğu iki ülke olan Fas ve Sudan'da 65 sözde şifacının adını vererek tacizden tecavüze kadar değişen suçlamalarda bulundu.

BBC Arapça muhabiri, bu tür tacizlerin ne kadar yaygın olduğunu öğrenmek için kılık değiştirdi.

Aylarca STK'larla, mahkemelerle, avukatlarla ve kadınlarla konuşarak istismar hikayelerini toplayan, bunun için de tedaviye ihtiyacı olan biri kılığına bürünen bir BBC muhabiri de, bulunduğu yerden kaçmadan önce tacize uğradı.

Haberde gerçek adı verilmeyen ancak Dalal olarak seslenilen bir kadının da görüşlerine yer verildi. Birkaç yıl önce, 20'li yaşlarının ortasındayken Fas’ın Kazablanka kenti yakınlarındaki bir kasabada ruhani bir şifacıya depresyon tedavisi için başvuran Dalal, şifacının kendisine depresyona, kendisine aşık olan bir cinin neden olduğunu söylediğini belirtiyor. Şifacının seans sırasında genç kadından, misk olduğunu söylediği bir kokuyu koklamasını istediği, ancak bunun bir tür uyuşturucu olduğu da kaydedildi.

Daha önce hiç cinsel deneyimi olmayan Dalal’ın, uyandığında iç çamaşırlarının çıkarıldığını ve tecavüze uğradığını fark ettiğini söylediği de belirtilen genç kadının Raqi olarak adlandırılan ruhani şifacıya bağırarak kendisine ne yaptığını sorduğu, karşılık olarak da “cinlerin bedenini terk etmesi için yaptım” yanıtını aldığı belirtildi. Çok utandığı ve suçlanacağından emin olduğu için olanları kimseye anlatmadığı belirtilen kadının birkaç hafta sonra hamile olduğunu öğrendiği de ifade edildi.

 

CİNLER HAMİLE BIRAKTI


Şifacıya hamileliğinden bahsettiğinde, ondan onu cinlerin hamile bırakmış olması gerektiği yanıtını alan Dalal’ın, yaşadığı travma nedeniyle bebeği doğduğunda ona bakmayı, kucağına almayı, hatta isim vermeyi bile reddettiğini ve onu evlatlık verdiğini söylediği de belirtildi. Kadının ailesinin duyması halinde öldürülmekten endişe ettiği de haberde yer aldı.

Araştırmada konuşulan kadınların çoğunun, istismara uğradıklarını bildirmeleri halinde kendilerinin suçlanacağından korktukları, bu nedenle çok azının ailelerine durumu anlattıkları kaydedildi. Bazıları ise durumu polise ya da ailelerine bildirmeleri halinde cinlerin kendilerinden intikam almasından korktuklarını belirttiği vurgulandı.

Araştırmanın Sudan ayağında da benzeri istismar vakalarına rastlandığı ifade edildi. Konuşulan 50 kadından üçünün Şeyh İbrahim adlı bir şifacının adını verdiği kaydedilerek adı açıklanmayan kadınlardan birinin Şeyh İbrahim'in kendisiyle seks yapması için onu manipüle ettiğini söylediği aktarıldı. Bir diğeri, Afaf, kendisiyle seks yapmak istediğinde onu itmek zorunda kaldığını anlattı.

Sudan'da Sawsan adlı bir kadının da ikinci bir eşle yaşamak için evini terk eden kocasının kendisine daha iyi davranmasını sağlayacak bir tür ilaç verebileceğini umarak Şeyh İbrahim’e gittiği, Şeyh’in de kadına "Benimle seks yapacaksın. Ortaya çıkan vücut sıvılarını kullanarak kocana içirmen gereken bir iksir hazırlayacağını” söylediği de haberde yer aldı.

 

MUHABİR DE TACİZE UĞRADI


Reem adını taşıyan kimliğiyle kısırlıktan mustarip bir müşteri kılığında Şeyh İbrahim’le buluşan muhabir de başından geçenleri anlattı. Şeyh’in kendisi için dua edeceğini söylediğini ve eve götürüp içmesi için "mahayya" olarak bilinen bir şişe "şifalı su" hazırladığını kaydeden Reem, İbrahim'in daha sonra kendisine çok yakın oturduğunu ve elini karnına koyduğunu söyledi. Reem elini çekmesini istediğinde, adamın elini vücudundan aşağıya, kıyafetlerinin üzerinden cinsel organına doğru götürdüğünü ifade etti. Reem’in bunun üzerine odadan kaçtığı vurgulandı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.