Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar

Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar

Gazeteci Tuncay Özkan 1994 gün sonra cezaevindençıktı.

21. Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncay Özkan, emekli Albay Levent Göktaş, Sedat Peker hakkında tahliye kararı verdi. Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan, tahliye kararını duyunca Twitter'da ''Kavuşuyoruz... 1994'' diye yazdı. Tuncay Özkan, 1994 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Özkan, saat 17:00'de Silivri Cezaevi'nden çıktı. Şu an ise gazetecilere açıklama yapıyor...

İşte Özkan'ın açıklamalarından satır başları:

6 yıl sonra merhaba. Siz rahat çalışın, ben buradayım özgürlüğü birlikte paylaşacağız. 6 yıl sonra Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun içinde olmamasını çok isterdim. Ama bugün dışarda yaşananlar Türkiye’nin bulunduğu duru8m bizim uğradığımız zulümden daha vahimdir. Öc alma duygusu içinde değiliz. Biz bugün kindar ve zulümle dolu bir döneminm sonlandırılması için buradayız. Türkiye yapayalnız bırakılmıştır, uçurumun kenarındaki ülke tablosudur.

Kimseyi ötekileştirmeden sevgiyle. Beni öldürelemediğim için 19996 yılından 2007 yılan kadar 5 suikast geçti başımdan. Öldüremediler, hapse attılar. Soruyorum suçum nedir diye. Özkan’a suçunun söylemeyin demiştir. Yarı beline kadar kürsüden sarkarak suçunu en iyi kendi bilir demiştir, bunlar mahkeme kayıtlarında var. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. Bu çetenin içinde bulunduğu tablo nettir. Canımıza kıymak isteyenler Ankara'dakilerin en yakınındadırlar.

Tuncay Özkan’ın varlığı bu ulusun varlığına armağandır. Ne bu ülkeyi dibe sürüklemek isteyenlerden korkmayız. Bu karanlık geçecek. Ben 14 yaşında bırkatığım Nazlıcanımı bugün 21 yaşında geri alıyorum. Nazlıcan bu ülkeye armağandır. Eşimle nihayet kavuşabildim.

Nazlıcan Özkan: 6 senedir mücadele ediyoruz, gerçeği anlatmaya çalışıyoruz. Bugünkü konumda da kararlar siyasi olabilir. Herkese fazla gelmeye başladı. 61 gazeteciden bir tanesi çıkmış oldu. Tutuklu öğrenciler içeride, zulüm devam ediyor. Bütün bunların düzelmesi için güneş doğar diyorum.

Tuncay Özkan: Haksız ve hukuksuz olarak 517 gün hücrede tutuldum.

Yurdumuzda hırsızlar ve katiller var. Türkiye'yi onlara bırakmayacağız.

Bu ülke hırsızlar ve katillerden hesap soracak kadar büyüktür.

Takdir-i ilahi gerçekleşmiştir.

Türkiye'de bambaşka bir iklim göreceksiniz.

İstiklal Marşımızın 3. kıtasının birinci mısrasıyla, "Yurduma düşmanları uğratma sakın" diyerek bitirelim.

AYRINTILAR GELİYOR...

ÖZKAN, GÖKTAŞ VE PEKER TAHLİYE EDİLDİ

6526 sayılı yasa ile kapatılan ÖYM ve TMK 10’la yetkili mahkemelerde uzun tutukluluk süresinin de 10 yıldan 5 yıla inmesiyle Ergenekon davasında ağırlaştırışmış müebbet hapis cezasına çarptırılan gazeteci Tuncay Özkan, 23 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan emekli albay Levent Göktaş ile 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Sedat Peker tahliye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.