Sezen Aksu CHP'den milletvekili adayı olacak

Sezen Aksu CHP'den milletvekili adayı olacak

Şarkıcı Sezen Aksu'nun CHP'den milletvekili adayı olacağı iddia edildi.

Gazeteci Oktay Candemir'in CHP kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre şarkıcı Sezen Aksu, "Çok büyük bir aksilik olmazsa" CHP listelerinden milletvekili adayı olarak açıklanacak.

Candemir'in "CHP'deki bazı kaynaklarıma teyit ettirdim" sözleriyle açıkladığı iddiaya göre Sezen Aksu, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı olarak seçime girecek.

 

SEZEN AKSU KİMDİR?


Sezen Aksu (asıl adı Fatma Sezen Yıldırım) 13 Temmuz 1954'te Sarayköy, Denizli'de dünyaya geldi. Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve yapımcıdır. Çıkış gerçekleştirdiği 1970'lerin ortalarından sonra şarkılarıyla etkili bir figür şeklini alarak Türk pop müziğine yön verdi. Şarkıcılığının dışında yazıp bestelediği şarkıları başkalarına vermesi nedeniyle söz yazarı ve besteci kimliğiyle de çokça ön plana çıktı. Kendisine geri vokallik yapan birçok sanatçıyı destekleyip bu kişilerin albümlerinin yapımcılığını yaptı. Bu nedenle 1990'lar süresince ve 2000'lerin başında farklı kişilerin tanınmasına destek oldu ve bu isimleri etkiledi.

Medyada Minik Serçe lakabıyla bilinen Aksu, Selanik'ten mübadele ile Türkiye'ye göç etmiş bir ailenin kızı olan anne ile Pazar, Rizeli bir babanın kızı olarak Sarayköy, Denizli'de dünyaya geldi. Üç yaşındayken ailesinin İzmir'e yerleşmesi neticesinde burada eğitim aldı, İzmir Kız Lisesini bitirmesinin ardından Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesine gitti fakat ikinci sınıfta okulu bıraktı. 1974'te plak yapmak amacıyla İstanbul'a gitti ve bir sene sonra ilk 45'liği "Haydi Şansım"ı Sezen Seley ismiyle çıkardı. 1977'de ise ilk stüdyo albümü Allahaısmarladık'ı yayımladı. Sonrasında Serçe (1978), Firuze (1982), Sen Ağlama (1984), Git (1986), Sezen Aksu Söylüyor (1989), Gülümse (1991), Deli Kızın Türküsü (1993), Düş Bahçeleri (1996) dâhil olmak üzere onlarca albüm çıkardı. Bunlardan Gülümse, Türkiye'de bütün zamanların en fazla satan albümleri arasına girdi. Aksu, bugüne dek dünya çapında 40 milyondan fazla albüm sattı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.