'Sezgin Baran Korkmaz'ın el konulan jetini Reza Zarrab satın aldı' iddiası!

'Sezgin Baran Korkmaz'ın el konulan jetini Reza Zarrab satın aldı' iddiası!

ABD'nin isteği ile Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın el konulan jeti açık artırmayla satıldı. Korkmaz'ın jetinin ABD'de Aaron Goldsmith ismini alan Reza Zarrab’ın aldığı iddia edildi.

Kara para akladığı suçlamasıyla ABD’nin isteği ile Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz ile alakalı dikkat çeken bir söylenti ortaya atıldı.

İflas eden Borajet Hava Yolları’nın da sahibi olan Sezgin Baran Korkmaz’ın el konulan özel uçağı Bakırköy 2. İcra Dairesi tarafından satıldı. Toplam uçuş süresi 3317 saat olan “Digor” adlı uçak açık artırma usulü ihale ile yeni sahibine gitti.

ABD’li bir yatırımcı tarafından alınan uçağın bakım ve evrak işlemlerinin sona ermesinin ardından teslim edileceği bildirildi. İlk olarak 21 Şubat 2022’de vergiler dahil yaklaşık 70 milyon TL’den satışa çıkartılan uçağın ilk ihalede beklenen teklifin gelmemesi sonrasında ikinci ihalede yeni sahibini bulduğu kaydedildi.

Sezgin Baran Korkmaz’ın eski uçağını ABD ile anlaşmasının ardından Aaron Goldsmith ismini alan ve ABD’de at çiftliği kuran Reza Zarrab’ın aldığı belirtildi.

 

Bu haber  Airporthaber adlı internet sitesinden, siyasetcafe.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır .

 


Siyasetcafe.com

 

Kaynak:Airporthaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.