Sezgin Tanrıkulu'dan AYM'ye kadın üye kotası kanun teklifi

Sezgin Tanrıkulu'dan AYM'ye kadın üye kotası kanun teklifi

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Anayasa Mahkemesi’nde bulunan erkek üye sayısına kota getirilmesi hakkında Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi götürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Anayasa Mahkemesi’nde bulunan 15 üyenin de erkek olmasıyla ilgili Meclis Bakanlığı’na Kanun teklifinde bulundu. Tanrıkulu, Anayasa Mahkemesi’nde yer alan 15 üyeden en az sekiz tanesinin kadınlardan seçilmesi gerektiğini söyledi.

Tanrıkulu yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’de 2010 yılında 1982 Anayasa’sında değişiklikler yapıldıysa dahi bunlar yeterli olmadı ve hala kadınlara yönelik somut bir işlem gerçekleşmiş bulunmuyor. Hemen hemen her gün kadına şiddet haberlerinin yaşandığı ve bunlara karşı önlem alınmadığı ülkemizde erkek ve kadın arasında her alanda eşitliğin yaratılması gerekmektedir.

Somut adımlar atılmalı’

“Kadınlara toplumsal alanın her kesiminde fırsat eşitliği adı altında düzenlemeler yapılmadığı takdirde, bu eşitliğin sosyal yaşamda da etkili olmadığı görülmektedir. Anayasa Mahkemesi’nde 6216 sayılı kanuna göre 15 üyeden en az sekiz tanesi kadınlardan oluşur maddesinin eklenmesi için Meclis Başkanlığı’na kanun teklifimi sundum.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.