Sibel Ünli'nin ölümüyle işletmeler de harekete geçti

Sibel Ünli'nin ölümüyle işletmeler de harekete geçti

Üniversite öğrencisi Sibel Ünli'nin yemek parası bulamadığı için intihar etmesi sonrasında çığ gibi büyüyen tepkiler sonrasında artık firmalar da bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için gönüllü olarak öğrencilere destek kampanyaları başlattı.

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli  4 Ocak günü Samatya Sahili’nde denize atlayarak hayatına son vermiş ve Türkiye gündemine oturmuştu.

 

İstanbul Üniversitesi'nin öğrencilerine verdiği yemek öğünleri ve fiyatlarında yaptığı değişikliklikler ile birlikte öğrenciler tepkilerini dile getirmiş ve konuyla ilgili protestolar düzenlemişti. Hatta öğrenciler rektörlük kapısında yaptığı gösteriler sonrasında emniyet güçlerinin müdahalesine de maruz kalmıştı.

 

Bu gelişmeler yaşanırken kendi sosyal medya hesabından kendi hesabında sadece 1 TL. olduğunu belirtip yemek alamadığını söyleyen, ayrıca başka acımasız eleştirilere de maruz kalan genç üniversite öğrencisi yaşamına son verip tüm Türkiye'yi gözyaşlarına boğmuştu. 

 

Büyün bu olayların ışığında İstanbul Üniversitesi yönetimi, yemeklere yapılan zamlardan ve değişikliklerden vazgeçti ve aynen eski sisteme döndü.

 

Ancak Sibel Ünli'nin intiharı ile başka öğrencilere de destek vermek isteyen ve "1 öğrenci, 1 öğrencidir" mottosuyla işletmeler de kendi imkanları doğrultusunda destek olmaya başladı. Bunlardan Moda Kayıkhane de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla her cuma günü 30 üniversite öğrencisine yemek çıkaracağını duyurdu. Ve bunun kesinlikle gizli kalacağını belirterek diğer işletmelere de örnek olacak bir adım atmış oldu.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.