Sıcak gelişme! 17-25 Aralık davasında cezalar kesinleşti

Sıcak gelişme! 17-25 Aralık davasında cezalar kesinleşti

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında sıcak bir gelişme yaşandı. Davada kumpas kurdukları iddiasıyla yargılanan 15 sanığa müebbet hapis cezası verildi. 61 sanığın cezası da kesinleşti.

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında kumpas kurup usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla yargılanan dönemin emniyet müdürleri, Fethullah Gülen ve ABD’deki Hakan Atilla davasında tanıklık yapan eski komiser Hüseyin Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu 61 kişiye verilen cezalar onandı.

17-25 ARALIK DAVASINDA NELER YAŞANDI?
“Dershanelerin kapatılması” kararı üzerine Emniyet ve yargıda kadrolaşan Fetullahçı Terör Örgütü kadroları,  bazı yolsuzlukları üzerinden AKP hükümetini hedef almıştı. Soruşturmanın temelindeki İran asıllı işadamı Rıza Sarraf’ın bakanlara rüşvet verdiği iddia edilmişti. Sonrasında FETÖ’cüler hükümete darbe yapmaya çalışmıştı.

17-25 Aralık soruşturmasıyla ilgili bir yıl sonra savcılık tarafından ‘takipsizlik’ kararı verildi, soruşturmayı yürüten savcılar “Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmakla” suçlanmıştı.

HALKBANK ESKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI'NA 32 AY HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Mart 2016’da ABD’de tutuklanan Sarraf hakkındaki suçlamaları kabul ederek savcılıkla anlaşmaya gitmiş ve tanık olmayı kabul etmişti. ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının delinmesine yardımcı olmakla suçlanan davadaki tek sanık Halkbank’ın eski genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ise Mayıs ayında 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

15 SANIK HAKKINDA MÜEBBET KARARI
Mahkeme heyeti, Yakub Saygılı, Kazım Aksoy, Yasin Topçu, Nazmi Ardıç, İbrahim Şener, Mehmet Akif Üner, Arif İbiş, İsmail Arpacı, Mustafa Demirhan, Mehmet Sait Sevinç, Ahmet Kalender, Ahmet Üzümcü, Ayhan Arıkanoğlu, Duran Denizci ve Adem Atik’in “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince geçen yıl görülen duruşmada karar açıklanmıştı. Mahkeme sanıklar hakkında “terör örgütü kurmak ve yönetmek veya üye olmak” suçlarından “geçitli suç” olması nedeniyle hüküm kurulmasına yer olmadığına hükmetmişti.

CEZALAR ONANDI

Mahkeme, sanıklar Yakup Saygılı, Kazım Aksoy, Yasin Topçu, İbrahim Şener ve Mehmet Akif Üner’i ayrıca, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski bakanlar Mehmet Zafer Çağlayan ve Muammer Güler’e karşı “haberleşmenin gizliliğini ihlal etme” suçundan toplam 28 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.