Sıcak hava yerini soğuk havaya bırakacak: Pazar gününe dikkat!

Sıcak hava yerini soğuk havaya bırakacak: Pazar gününe dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, hafta sonu yurt genelinde artan hava sıcaklıkları yerini pazar günü itibarıyla sağanak yağışlara bırakacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, cuma ve cumartesi günleri yurt genelinde hava sıcaklıklarının artacağı belirtiliyor. Ancak sıcaklıklar yerini pazar günü itibarıyla soğuk havaya ve sağanak yağışlara bırakacak. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışların 3 gün süreceği tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler şöyle:

 

“Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sivas ve Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

Rapora göre; cuma ve cumartesi günleri yurt genelinde artan hava sıcaklıkları yerini pazar günü itibarıyla yağmura bırakacak. İstanbul dahil birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması beklenirken, yağışların 3 gün süreceği tahmin ediliyor.

Bugün ise Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize'de sağanak yağış bekleniyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.