Sıcaklar bu kez Mısır'dan geliyor: 46 dereceleri göreceğiz

Sıcaklar bu kez Mısır'dan geliyor: 46 dereceleri göreceğiz

Geçen hafta etkili olan Eyyam-ı Bahur yerini serin havaya bırakırken önümüzdeki günlerde yeniden kavurucu sıcaklara dönüş yapılacak.

Çöl sıcakları olarak bilinen Eyyam-ı Bahur, geçen hafta Türkiye'yi resmen kavurmuştu. 7 Ağustos Pazartesi itibarıyla sıcaklar yerini serin havalara bıraktı ve sıcaklık 10 derece birden düştü.

Başta sıcaktan kavrulan İstanbullular olmak üzere vatandaşlar serinlikle derin bir nefes aldı. Ancak serin havalar önümüzdeki hafta bu kez yerini Mısır'dan gelecek sıcaklara bırakacak.

NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, Mısır'dan gelen sıcak hava dalgasının pazar gününden itibaren etkisini göstereceğini, bazı illerde hava sıcaklıklarının 46 derecelere yükseleceğini belirtti.

Çalışkan, aşırı sıcakların geri döneceğini belirterek "Aşırı sıcaklar bitmedi, bir yenisine daha hazırlanıyoruz. Bu sefer pazar günü Mısır üzerinden gelecek. Mısır üzerinden geleceği için Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde etkili olacak. Bu sefer İç Anadolu'da sıcaklık rekorları kırılacak" uyarısında bulundu.

Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde hava sıcaklıklarının 40-46 dereceleri görebileceğini söyleyen Çalışkan, "Kayseri, Konya ve Nevşehir'de pazartesi günü sıcaklıklar 40 dereceyi aşabilir. Adana ve Kahramanmaraş 46 derecelere yükselecek. Bu yılın en sıcak günlerini Akdeniz ve İç Anadolu illerinde yaşayacağız." dedi.

Hava sıcaklıklarının Batı bölgelerinde de yükseleceğini belirten Çalışkan, "İstanbul ve Batı bölgelerinde de sıcaklık yükselecek. Pazartesiden itibaren 35'li dereceleri göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.