Şiddetin temeli bakın neymiş!

Şiddetin temeli bakın neymiş!

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından 12 ilde bin 500 kişiyle yapılan bir anket çalışması yapıldı. Türkiye Raporu’nda yer alan araştırmanın sonuçları şu şekilde;

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan ‘Şiddetin Temeli Nedir’ başlıklı araştırmaya göre, şiddetin temelinde kadına şiddet gösterenlerin yeterli cezayı almamaları yatıyor.

Gün geçmiyor ki medyada kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet haberleri yer almasın. Türkiye’nin toplumsal düzeydeki en büyük sorunlarından biri de şiddet.

Bu konuda yapılan araştırmalar şiddetin giderek artış gösterdiğini ortaya koyarken şiddetin temeline yönelik İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından 12 ilde bin 500 kişiyle yapılan bir anket çalışması yapıldı.

Türkiye Raporu’nda yer alan araştırmanın sonuçları şu şekilde;

LİSTEDEKİ BİRİNCİ SEBEP ‘CEZASIZLIK’

Ankette katılımcılara, ‘Sizce Türkiye’de kadına şiddet oranlarındaki artışın temel sebebi nedir?’ sorusu yöneltildiğinde, “Kadına şiddet gösterenlerin yeterli cezaları almamaları” seçeneğinin yüzde 56,8’lik bir oranla öne çıkıyor. Bunun yanı sıra katılımcıların yüzde 27,1’lik bir kesimi, hane halkının yaşam koşullarının kötüleşmesi ve ev içi tansiyonun artmasının kadına şiddet oranlarındaki yükselişin temel sebebi olduğunu düşünmekte. Katılımcıların yüzde 11,8’i ise kadına şiddetin her zaman var olduğunu ancak şu an daha görünür olduğunu kanısında.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.