Şiddetli baş ağrısının en doğal çözümü

Şiddetli baş ağrısının en doğal çözümü

Migren baş ağrısı: Nedenleri, Belirtileri, Tanısı ve Tedavisi

Beyin damarlarının genişleyip daralmasıyla ortaya çıkan migrenağrılarından kurtulmak için magnezyumve kalsiyum zengini brokoli-ıspanak, serotonin deposu ceviz-badem yemeniz gerekiyor.

Hem kendimiz hem de çevremizdeki birçok kişi ağrılardan yakınır. Özelliklebaş ağrısı çekmeyen yoktur. Birbirinden farklı sebepler değişik türde ağrılara yol açar. Birkaç saat süren baş ağrılarının yanı sıra birkaç hafta boyunca süren ağrılar da vardır. Tiplerine göre baş ağrıları farklı gruplara ayrılır.

BAŞLI BAŞINA HASTALIK

Baş ağrısı beyindeki veya vücuttaki diğer başka bir hastalıktan dolayı kaynaklanıyorsa bu ağrı, 'ikincil baş ağrıları' diye sınıflandırılır. Öte yandan hiçbir hastalığa bağlı olmayıp kendisi bir hastalık olarak ortaya çıkabilir. Bunlar da, 'birincil baş ağrıları' grubunda yer alır.

Baş ağrısının migren, gerilim, küme gibi farklı türleri ve farklı nedenleri vardır. Migrenin ağrısı can yakar. Beyin damarlarının genişleyip tekrar daralmasıyla ortaya çıkan baş ağrılarıdır. Mutlaka doktor tedavisi gerekir.

Ancak iyi ve düzenli uyku, aç kalmamak, çikolatadan uzak durmak, vücudu susuz bırakmamak ve stres kontrolünü öğrenmek migrenle mücadelede etkili oluyor.

İLAÇ GİBİ GELİYOR

Migrene iyi gelen yiyecekler genellikle magnezyum ve kalsiyum yönünden zenginbesinlerdir. Bu nedenle bol bol brokoli, ıspanak ve lahana gibi sebzeler yiyerek bu mineralleri almalısınız.

Yulaf ezmesi, soya ürünleri, buğday tohumu, sarımsak ve deniz ürünleri gibi magnezyum bakımından zengin gıdaları beslenme programınıza eklemelisiniz.

Omega 3 yağ asitleri sinirleri korur ve migren bağlantılı enflamasyon ile mücadele eder.

Omega 3'ü somon, ton balığı ve uskumru gibi yağlı balıklardan doğal olarak alabilir ya da besin takviyelerini kullanabilirsiniz.Serotonin düşüklüğü migren ağrısı yapar. Serotonin ceviz, badem, susam, kabak çekirdeği, kepekli tahıllar ve süt ürünlerinde bolca bulunur.

BUNLARDAN UZAK DURUN

Gazlı içecekler

Kahve-çay

Çikolata

İşlenmiş etler

Konserve yiyecekler

Eski, tütsülenmiş peynirler

Gıda katkı maddesi içerikli besinler

Yapay tatlandırıcılar

ACI BİBER ZENCEFİL AĞRILARI GİDERİR!

Bazı baharatların migren ağrılarını hafiflettiğine inanılır ve geleneksel olarak halkarasında şiddetli baş ağrıları için acı biber, zencefil gibi baharatlar önerilir. Bu konuda bilimsel bir çalışma olmamasına karşın denememeniz için bir neden yoktur. Tabii baharatları kararında tüketmeniz başka sağlık sorunlarıyla uğraşmamak adına önemlidir. Zencefili çay formunda, acı biberi ise yemeklerle birlikte tüketebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.