'SİHA'lara dokunacağız' diyen Ali Babacan'a depremzede gençten tepki! 'Baykar bizim için seferber oldu'

'SİHA'lara dokunacağız' diyen Ali Babacan'a depremzede gençten tepki! 'Baykar bizim için seferber oldu'

Afet bölgesine giden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a 'Baykar'ın projelerine dokunacağız' sözlerini hatırlatan genç, tepki gösterdi.

Asrın felaketinde 10'uncu güne girildi. Kahramanmaraş merkezli 2 şiddetli deprem, geniş bir coğrafyaya yayılarak 10 ilde hissedildi. Büyük yıkımlara, binlerce can kaybına ve ağır yaralanmalara neden olan afetin ardından yaralar sarılmaya başlandı. Zamana karşı yarışta mucizevi kurtuluşlar, acının ortasında milyonlara teselli oldu. Devletin tüm imkanları da depremzedeler için seferber edildi.

 

AFET BÖLGESİNDE ALGI OPERASYONLARI BAŞLATILDI

 

Sahada hummalı çalışmalara yürütülürken, siyasi isimler de algı operasyonlarını başlattı. Bu isimlerden biri de DEVA Partisi Lideri Ali Babacan oldu. Yaşanan acının üzerinden birçok kez siyaset yapan Babacan, bu kez afet bölgesinde bir depremzededen tepki gördü.

 

"BAYKAR BİZİM İÇİN SEFERBER OLDU"

 

Depremzede genç, Babacan'ın geçtiğimiz aylarda Baykar'ı hedef almasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

 

Baykar'ı kapatacaktınız. Baykar bizim için seferber oldu. Şu an sosyal medyada aşırı derecede algı operasyonu var. 10 günden beri uyumuyorum. Canla başla çalışılıyor. Şu an devlet ekiplerimiz aşırı derecede yardım yapıyor. Sizden tek isteğim, şu an bir olunmalı. Kimseyi eleştirme zamanı değil. Memleket hepimizin.

 

 

ALİ BABACAN: DOKUNACAĞIZ

 

Ali Babacan, Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen Bayraktar SİHA ve Kızılelma gibi projeleri hedef alarak, "Bu proje öyle bir hale getirildi ki bu çok kutsal, dokunulmaz. Kusura bakmayın dokunacağız tabii." ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Babacan, Baykar firmasının rekabetten korktuğunu ve hükümet tarafından kayırıldığını iddia etmişti. Babacan, açıklamalarının ardından geri adım atarak sözlerinin çarpıtıldığını iddia etmişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.