Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali çok yakında!

Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali çok yakında!

Bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan ‘Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali’ne yaklaşık 300’ün üzerinde başvuru kabul edildi. 11 - 15 Kasım tarihleri arasında 4 gün boyunca gerçekleştirilecek olan festival, 3 Kasım tarihine kadar başvuruları toplayacak.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve bölge halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılanan “Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali”nin ikincisi, bu yıl 11 - 15 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kısa bir süre önce film toplamaya başlayan festivale, şu ana kadar 300’ün üzerinde başvuru yapılırken, son başvuru tarihi ise 3 Kasım 2019 olarak belirlendi.

 

‘SÜRÜ FİLMİ GÖSTERİLECEK’

 

Bu yıl da çok sayıda ünlü oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcıyı Siirtlilerle bir araya getirecek olan festivalde Yılmaz Güney’in unutulmaz filmi “Sürü”nün Pervari ilçesindeki çekim alanları ziyaret edilerek gösterimi yapılacak.

 

Festival, 5 gün boyunca senaryo, yönetmenlik, oyunculuk ve kamera atölyelerini katılımcılarla buluşturacak. Türkiye’den ve dünyadan kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel kategorilerinde yer alan filmlerin yarışacağı festivalde ayrıca sinema üzerine söyleşi ve panellere de yer verilecek.

 

Birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL ve üçüncüye 5.000 TL’lik para ödülleri verilecek olan festivalde ayrıca mansiyon olarak Jüri Özel Ödülü de yer alacak.

 

FESTİVALİN ANA JÜRİSİ:

 

Ömer Uğur (Yönetmen - Ana Jüri Başkanı)

İlhan Şeşen (Oyuncu - Ses sanatçısı)

Engin Öztürk (Oyuncu - Süpervizör)

Hakan Haksun (Senarist)

Bülent Bilgiç (Oyuncu)

Jale Atabey (Yönetmen)

Erkan Bektaş (Oyuncu)

Sermin Hürmeriç (Oyuncu)

Vadullah Taş (Yazar)

Çağlar Gözüaçık (Reklamcı)

Canan Kaya (Gazeteci)

Tümay Özokur (Cast Direktörü)

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.