Sıla Şentürk olayı nedir? Sıla Şentürk neden öldürüldü?

Sıla Şentürk olayı nedir? Sıla Şentürk neden öldürüldü?

16 yaşındaki Sıla Şentürk, eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Giresun'da yaşayan 16 yaşındaki Sıla Şentürk, dün evine gelen eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Olay yerinden kaçan Gökçek havalimanında yakalandı. Gökçek tarafından daha önce kaçırıldığı öğrenilen Sıla'nın, barışmak istemediği için ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle bir süre devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği ortaya çıktı.

Erikliman köyünde babaannesine ait evde kalan Sıla Şentürk, üç ay önce nişan attığı Hüseyin Can Gökçek'in dün öğle saatlerinde saldırısına uğradı. Önceki gün Ankara'dan Giresun'a gelen Gökçek, yanında getirdiği bıçakla genç kızın boğazını keserek, olay yerinden kaçtı. Torununu kanlar içinde bulan işitme ve konuşma engelli babaanne, durumu komşularına ifade edip yardım istedi. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sıla'nın hayatını kaybettiği belirlendi.

 

HAVALİMANINDA YAKALANDI

 

Genç kızın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürülürken, Hüseyin Can Gökçek ise il dışına çıkmak için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı'nda polis ekiplerince yakalandı.

 

10 AYRI SUÇTAN SABIKASI ÇIKTI

 

Hüseyin Can Gökçek ile Sıla Şentürk'ün internetten tanıştıkları ve Gökçek'in 1 yıl önce Şentürk'ü kaçırdığı belirtildi. Şentürk ailesinin şikayeti üzerine yakalanan Gökçek, 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması' suçundan tutuklandı. Şentürk ailesinin şikayetinden vazgeçmesi üzerine 1 ay cezaevinde kalan Gökçek, ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gökçek'in 10 ayrı suçtan sabıkası olduğu öğrenildi. Bu arada Şentürk ailesi Sıla'nın Hüseyin Can Gökçek'den ayrıldıktan sonra başka biriyle nişanlı olmadığını açıkladı.

 

SILA DEVLET KORUMASINDAYDI

 

Ayrıca üç ay önce nişanı atan Sıla'nın, barışmak istemediği için Gökçek'ten ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle bir süre devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği, iki hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine eve geri döndüğü ortaya çıktı. Ankara'dan barışma bahanesiyle geldiği iddia edilen Hüseyin Can Gökçek'in genç kıza son haftalarda ölüm tehditlerini artırdığı da öğrenildi.

 

'SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ'

 

Giresun Valisi Enver Ünlü Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün bir cani tarafından hayattan koparılan Sıla Şentürk kızımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Evladımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.