Silkeliyorum ağaçtan meyve düşmüyor

Silkeliyorum ağaçtan meyve düşmüyor

CHP lideri İstanbul'da konuştu. Erdoğan'ı topa tutan Kılıçdaroğlu, Berkin'in cenazesine katılanlara çirkin sözler söyleyen Bağış'ı da es geçmedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul mitinginde “Silkele, silkele” sloganlarına, “Vallahi silkeliyorum. Silkeliyorum ama siz sakın ağaçtan bir meyve düşecek diye beklemeyin. Onlarını tamamını yediler zaten, size ancak kuru yaprak düşebilir” dedi.


CHP Genel Başkanı, İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu konuşmasına başlamadan önce eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte halkı selamladı.


CHP lideri konuşmasında özetle şunları söyledi:


“30 Mart’ta inşallah yeni bir Türkiye olacak. Barışı istediğimiz Türkiye, özgürlüğü istediğimiz bir Türkiye, temiz siyasetin olduğu bir Türkiye. Herkesin evinde huzur içinde yaşadığı bir Türkiye. Var mısınız, söz mü? Ben de söz veriyorum, hayatımı size adayacağım, bunun sözünü veriyorum.


Başbakanlık koltuğunda oturan bu adam Türkiye’den silahları TIR’larla gönderiyor, kardeşine veriyor, ‘git kardeşini öldür’ diyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir zaman hiçbir hükümet Müslüman dünyasında kan akmasına yol açacak hiçbir olayın içine girmemiştir. İlk kez bu hükümet Suriye’de dökülen Müslüman kanın temel sorumlusudur. Müslüman kanının akmasını istiyor musunuz? Tarih geliyor, 30 Mart, sandığa gideceğiz dersini verecek miyiz? Halkın gücünü gösterecek miyiz? Güzel bir tarih yazacağız. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcında hangi hedefler varsa aynı hedeflerle çağdaş uygarlığa yürüyeceğiz.

 

-“İLK KEZ CUMHURİYET TARİHİNDE BİR HÜKÜMET BİR DEVLETİ SOYUYOR”-

 

Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren yurttaşlarıma seslenmek istiyorum.


17 Aralık… Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldı. İlk kez dünya tarihinde bir olay gerçekleşti, ilk kez bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğu bütün belgeleriyle ortaya çıktı. İlk kez Cumhuriyet tarihinde bir hükümet bir devleti soyuyor.


Hiç endişe etmeyin Tayyip, Bilal’i ekmeğe göndermez, pastayla besleniyor zaten. Her taraftan para fışkırıyor, cepleri para dolu, ağızları para dolu…


Bu olay ortaya çıktıktan sonra, bu konuşmalar kamuoyuna yansıdıktan sonra ben isterdim ki Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı ‘yolsuzluğu kim yaparsa yapsın sonuna kadar takipçisi olacağım, oğlum bile olsa hesabını soracağım’ bunu deseydi, emin olun hiçbir eleştiri getirmeyecektim ama inkar etmeye kalktı.

 

-“HİÇBİR ZAMAN YIRTIK AYAKKABI EDEBİYATI YAPMADIM”-

 

Ben hiçbir zaman yoksulluk edebiyatı yapmadım. Allah’a şükür babam memurdu, 7 kardeştik, üniversiteyi sadece ben okudum. Akşam evimizde bir tencere kaynardı. 1971’de kamuda görev aldım. 1971’den milletvekili oluncaya kadar Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı aylığın her ay en az iki katını aldım. Benim mal varlığım meydanda. Milletvekili olduğum gün internet siteme koydum. CHP Genel Başkanı olduğum gün CHP’nin internet sitesine koydum. Kazandığım her kuruş benim alın terimin karşılığıdır. Hiçbir zaman yırtık ayakkabı edebiyatı yapmadım.


30 Mart'ta sandığa gideceğiz. Dersini verecek miyiz?"


“Silkele silkele” sloganlarına da CHP Genel Başkanı, “Vallahi silkeliyorum. Silkeliyorum ama siz sakın ağaçtan bir meyve düşecek diye beklemeyin. Onlarını tamamını yediler zaten, size ancak kuru yaprak düşebilir” diyerek karşılık verdi.


CHP Genel Başkanı konuşmasına şöyle devam etti:


“Kriptolu ile konuşuyor kimse dinleyemez bizi diyor. Devlet sana kriptolu telefonu devletin işlerini konuş diye verdi. Kriptolu telefonu oğlun malı götürsün diye sana vermedi. Egemen Bağış, Berkin’in cenaze törenine gidenlere 'ölüsevici' diyen ahlaksız adam.


Söz verdim, halkıma yalan söylemeyeceğim. Dokuz köyden kovsalar onuncu köye gideceğim, yine doğruları söyleyeceğim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.