Şimdi de Fransa sıraya girdi! Kürtlere garanti verdik

Şimdi de Fransa sıraya girdi! Kürtlere garanti verdik

Amerika Birleşik Devleti’nin ardından Fransa’da Münbiç’e asker göndereceğini resmen açıkladı. İşte ayrıntılar;

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, PKK/YPG terör örgütüne destek olmak için Münbiç’e asker göndereceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Kürtlere destek garantisi verdik" açıklamasında bulundu.

Buna göre Macron, "DSG Türkiye arasında arabulucu olabiliriz. Fransa ABD ile anlaştı, Münbiç'e asker gönderecek" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ofisinden yapılan açıklamada, "YPG dahil Kürt yetkililere Suriye'nin kuzeyinde istikrar sağlanması için destek sözü verdik. DSG ve Türkiye arasında arabulucu olabiliriz. Fransa ABD ile anlaştı, Menbiç'e asker gönderecek" ifadeleri yer aldı.

Macron'un, Demokratik Suriye Güçleri'ni (DSG) temsil eden bir heyetle görüşmesinde, Fransa'nın PKK'ye karşı verdiği mücadeleyi ve Türkiye'nin güvenliğine olan bağlılığını hatırlattığı belirtildi.

​MÜNBİÇ SİNYALİ

Heyet tarafından Macron'a Suriye'nin kuzeyindeki insani durum hakkında bilgi verildiği kaydedilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Macron'un ise "DSG'nin Fransa'nın da içinde olduğu uluslararası koalisyonla beraber terör örgütü IŞİD'e karşı mücadelede önemli bir rol oynadığını" söylediği aktarıldı.

 Fransız Le Parisien gazetesinin haberine göre de Macron, Suriyeli Kürt heyetine Fransız güçlerinin Menbiç'e hızla konuşlandırılabileceğinin garantisini verdi.

 Fransa'nın 'Münbiç'e asker gönderme' sinyali, ABD'nin Suriye'den çekileceğini ilan etmesinden hemen sonra geldi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.