Simit zammı seçimden sonraya kaldı!

Simit zammı seçimden sonraya kaldı!

Ankara'da 10 liralık simide zam gelmiş ve 15 lira olmuştu. Karar tepki çekince zam geri alınmıştı. Ankara Pideciler ve Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, 'Simit zammını seçimden sonra yapacağız' dedi.

Ankara Pideciler ve Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, simide yapılan zam açıklamasının ardından Bakanlığa çağrıldıklarını, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerden sonra kentte simide zam yapılacağını söyledi.

Ankara'da simit fiyatları valiliğin de onayıyla 10 liradan 15 liraya çıkarıldı.

Ancak daha sonra bu karardan geri adım atıldı. 

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Ankara Pideciler ve Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, zammın ardından bakanlığa çağrıldığını ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ile görüştüğünü belirterek, "Zammı ertelememizi istedi. Hatta bizi üzen, kıran bazı ifadeleri de oldu" ifadelerini kullandı. 

Delibaş, seçimlerin ardından simide zam yapılacağını söyledi.

 

Delibaş, şunları söyledi:  

 

"Zam için valiliğe başvurmadan önce maliyet hesabı yaptık. Bir simidin bize maliyetini 11 lira 20 kuruş olarak belirledik. Maliyetleri, girdilerdeki muhtemel artışları dikkate alıp fiyatı 15 lira olarak belirledik. Valilik, fiyat listemizi onayladı, Biz de bunu üyelerimize liste olarak bildirdik.

Simit fiyatlarına yaptığımız zammın haberlerde yayımlanması üzerine Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan beni makamına davet etti ve niçin zam yaptığımızı sordu. Fiyat artışlarını hatırlattım. Tarım Bakanlığı uzmanlarının çıkardığı maliyeti bakan yardımcısına gösterdim. Onların hesabına göre 12 lira 70 kuruş maliyet çıktı. Yani bizim belirlediğimiz maliyetten de yüksek. Zammı ertelememizi istedi. Hatta bizi üzen, kıran bazı ifadeleri de oldu. Ben de bunun üzerine açıklama yapacağımı söyledim.

Zammı geri aldığımızı halkımızdan özür dileyerek açıkladım. Özür dilememin sebebi şudur: Biz maliyet hesabı çıkardık, bunun onayını aldık ama bize talimat geldiği için halkımızdan, esnafımızdan özür diledik. Bu konuda bize dönük hayli eleştiriler oldu. Şu anda maliyetin altında simit satmak zorunda kaldık. Önümüzdeki hafta fiyatlarımızı artırmak zorunda kalıyoruz. 12 lira 50 kuruş şeklinde… Yönetim olarak karar alıp bunu onay için valiliğe göndereceğiz. Simit zammının seçimden sonra da yapmak zorunda kalacağız. Fiyatlar yerinde dursa biz niçin zam yapalım? Seçim sonrası her şeye zam beklentisi var. Biz de istemeye istemeye zam yapmak durumunda kalırız.”  

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.