Şimşek’ten kritik döviz açıklaması

Şimşek’ten kritik döviz açıklaması

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dolardaki hareketlenmeye ilişkin açıklamalarda bulundu ve kritik uyarılar yaptı. İşte ayrıntılar;

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ekonomideki oynaklığı başarısızlık olarak sunmaya çalışanların olduğunu fakat milletin her şeyin farkında olduğunu ifade etti.

Gaziantep’te partisinin aday tanıtım toplantısına katılan Mehmet Şimşek, ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, doların bütün para birimlerine karşı değer kazandığını, aynı şekilde petrol fiyatlarının da yükseldiğini bunun sadece Türkiye’ye özgü olmadığını belirtti.

Türkiye ekonomisiyle ilgili spekülasyonların olduğunu ifade eden Şimşek, “Son yıllarda Türkiye’ye yönelik birçok tuzak kuruldu. Yine son dönemlerde ekonomimize yönelik çok ciddi spekülasyonlar var. Bunların amacı Türkiye’nin bu medeniyet yolculuğunu bu kalkınma hamlesini ve yükselişini sekteye uğratmaktır. Bu yakın dönemde piyasadaki oynaklığı ekonomide bir başarısızlık gibi sunmaya çalışıyorlar. Ama milletimiz Türkiye’nin nereden geldiğini ve nereye gideceğini çok iyi biliyor. AK Parti dönemlerinde Türkiye Avrupa ile kişi başına düşen milli gelir ile arayı 33 puan kapatıyor. Yani 14 yıl daha bu şekilde yönetilirsek Avrupa ile arayı kapatıyoruz” diye konuştu.

Doların yükselişinin sadece Türkiye’ye özgü olmadığını söyleyen Mehmet Şimşek, “Piyasalarda ise bir dalgalanma var. Türkiye hakikaten bundan etkileniyor. Bu dalganın bir boyutu da dışarıdadır. Dünyada faizler yükseliyor. Yine dolar endeksi bütün dünyada yükseliyor ve dolar bütün para birimlerine karşı değer kazanıyor. Aynı şekilde petrol fiyatları da yükseliyor yani olay sadece Türkiye’ye özgü değildir” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.