Sinan Oğan'dan Merdan Yanardağ tepkisi! 'Bu zihniyetin bir sonraki aşaması eline silah alıp Kandil'e gitmektir'

Sinan Oğan'dan Merdan Yanardağ tepkisi! 'Bu zihniyetin bir sonraki aşaması eline silah alıp Kandil'e gitmektir'

Canlı yayında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı öven ve Öcalan'a af isteyen gazeteci Merdan Yanardağ'a bir tepki de Sinan Oğan'dan geldi.

25 Haziran Pazar günü TELE1 kanalında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı öven ve Öcalan'a af isteyen gazeteci Merdan Yanardağ'ın açıklamaları ülke gündemine oturdu.

Yanardağ hakkında "suçu ve suçluyu övme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatıldı ve Yanardağ gözaltına alındı.

Tutuklanan Yanardağ'a tepkiler ise çığ gibi.

 

SİNAN OĞAN: BU ZİHNİYETİN BİR SONRAKİ AŞAMASI ELİNE SİLAH ALIP KANDİL'E GİTMEKTİR

 

Merdan Yanardağ'a bir tepki de Sinan Oğan'dan geldi.

 

Sinan Oğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yanardağ'a eleştirisini şu sözlerle dile getirdi:

 

'TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın terörist elebaşı Öcalan için söyledikleri asla kabul edilebilir değil. Bu zihniyetin bir sonraki aşaması eline silah alıp Kandil’e gitmektir. Elinde 40 bin kişinin kanı olan bir terörist için kimse insan hakları, yaşı, bilmem nesi diye duyar kasmasın… Bu terörist başı 70 yaşını gördü ama gencecik vatan evlatları 25 yaşını bile göremeden, çocuklarının okula gittiğini, evlendiğini göremeden toprağa düştüler…'

 

NE OLMUŞTU?

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, bir televizyon kanalında silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları gerekçesiyle, gazeteci Merdan Yanardağ'a 'suçu ve suçluyu övme' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından re'sen soruşturma başlatılmıştı. Şüpheli Yanardağ, soruşturma çerçevesinde gözaltına alındı.

 

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.