Sinema salonlarının açılış tarihi 1 Mart’a kadar uzatıldı

Sinema salonlarının açılış tarihi 1 Mart’a kadar uzatıldı

Koronavirüsle mücadele kapsamında faaliyetleri geçici olarak durdurulan sinema salonlarının açılış tarihi 1 Mart’a kadar uzatıldı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında birçok işletmenin faaliyeti geçici olarak durdurulurken, bu işletmeler arasında sinemalar da yer aldı. Sinemalar için kısıtlama bugün sona erecekken, İçişleri Bakanlığı sektör yetkililerinden gelen talep doğrultusunda harekete geçti ve konuyla ilgili olarak 81 il valiliğine ek genelge gönderdi.

 

KURALLAR VE ÖNLEMLER HATIRLATILDI

 

Genelgede, kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra, salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken yeni kurallar ve önlemler alındığı hatırlatıldı.

 

SÜRE 1 MART'A KADAR UZATILDI

 

Alınan önlemler kapsamında sektörün talebi doğrultusunda sinema salonlarının faaliyetlerinin de 31 Aralık tarihine kadar durdurulması kararlaştırıldığı anımsatıldı.

Gelinen aşamada, gerek sektörün bu yöndeki talepleri gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda, salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Mart 2021 tarihine kadar ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.