'Sınırımızda PYD olmalı' diyen CHP'den 'Sınır namustur' çelişkisi

'Sınırımızda PYD olmalı' diyen CHP'den 'Sınır namustur' çelişkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in 'Sınırımızda başkası olacağına YPG olsun' sözlerinin ardından CHP'nin genel merkezine asılan 'Sınır Namustur' pankartı akıllara geldi.

ABD destekli terör örgütü YPG/PKK, önce Mersin’de, ardından Taksim’de düzenlediği kanlı saldırılarıyla Türkiye’deki huzur iklimini hedef alırken, iktidar umudunu HDP’den gelecek oylara bağlayan 6’lı masa paydaşları, masa altına gizledikleri ortaklarını gücendirmemek adına çok kirli bir siyaset güdüyor.

TSK’nın başarılı operasyonları sonrası köşeye sıkışan PKK/YPG’nin, Taksim’de masum sivillere yönelik gerçekleştirdiği kanlı saldırısı sonrası, 6’lı masa müdavimlerinin yayımladıkları ortak açıklamada terör örgütünün ismini zikretmemesi, zillet paydaşlarının Kandil’in uzantılarına nasıl göbekten bağlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

 

PYD’Yİ TERÖR ÖRGÜTÜ KABUL ETMEDİLER

 


İşte CHP’lilerin skandal açıklamaları şöyle:

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Bizim için YPG terör örgütü değildir. Kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: “Sınırımızda başkası olacağına YPG olsun. Bizim için hiçbir sakıncası yoktur.”

CHP’li emekli Tuğamiral Türker Ertürk: “Sınırımızda radikal İslami örgütler olacağına, iyi ilişkiler geliştireceğimiz YPG’liler olsun.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz: “PYD bildiğiniz gibi bir siyasi oluşumdur. YPG siyasi kanadıdır. Terör örgütü değildir.”

CHP’li Sezgin Tanrıkulu: “PYD Suriye’de kendi yaşamlarını kurmaya çalışan, kendi topraklarını korumaya çalışan bir örgüttür ve terör örgütü değildir.”

CHP’li Selin Sayek Böke: “Ne ben ne de arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olduğuna dair bilgilere sahip değiliz.”

CHP’li Erdal Aksünger: “Başından beri söylüyorum. PYD bir terör örgütü değildir, bir siyasi oluşumdur.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.