Sıra dışı bir performans

Sıra dışı bir performans

Ant Hampton ve Tim Etchells’ın, fısıltı yoluyla gerçekleştirilen The Quiet Volume isimli ses performansı 23 Ocak–13 Şubat 2020 tarihleri arasında Arter Kütüphanesi’nde deneyimlenebilecek.

 Selen Ansen küratörlüğünde gerçekleştirilen Arter Performans Programı’nın Katılma başlıklı bölümü kapsamında yer alan The Quiet Volume, kulaklıklardan verilen yönlendirmeler aracılığıyla performatif bir deneyim sunarken, katılımcıları kelimeler ve farklı dünyalar arasında bir yolculuğa çıkarıyor. Performans Programı, Kutlama, Katılma ve Tınlama başlıklarını taşıyan, birbiriyle ilişkili ve ardışık üç bölümden oluşuyor.

 

Fısıltı yoluyla icra edilen bir ses performansı olan The Quiet Volume, kitaplar, dünyalar ve kelimeler arasında yolculuğa çıkardığı izleyicileri performans süresince okur rolünü üstlenmeye davet ediyor. Başlığı İngilizcede hem “cilt” hem de “ses” anlamına gelen “volume” sözcüğüyle yapılmış bir kelime oyunu içeren ve Türkçeye “Sessiz Cilt” olarak çevrilebilecek performans, bu yolla okuma eylemiyle ses arasındaki ilişkiye işaret ediyor.

 

Dünyanın farklı yerlerindeki kütüphanelerde gözlemlenebilecek ortak bir gerilim unsurundan yola çıkan performans, sessizlik, konsantrasyon ve okuma eylemine özgü bir mahremiyet duygusunu temel alıyor. İçinde bulunulan mekâna dair farkındalık yaratmayı amaçlayan The Quiet Volume, bir okurun kendisine ait tekil okuma alanının, süreç içerisinde beklenmedik bir biçimde bir diğer okurun alanına sızmasına izin veriyor.

 

 

The Quiet Volume performansı, 23 Ocak–13 Şubat 2020 tarihleri ​​arasında Arter’in ziyaret saatleri boyunca Arter Kütüphanesi’nde ücretsiz olarak deneyimlenebilecek. Yaklaşık 60 dakika süren ve aynı anda iki katılımcı tarafından, Türkçe veya İngilizce olarak yapılan performans için, 11:00–18:00 aralığında her saat başı için tekli ya da çiftli rezervasyon yapılabilir.  

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.