Sırbistan sığırı mı Angus mu yiyeceğiz?

Sırbistan sığırı mı Angus mu yiyeceğiz?

Kamuoyunda ucuz et tartışmaları devam ederken Brezilya’dan 25 bin ton angusun yola çıktığı ileri sürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ucuz et tartışmalarının ardından Bakan Eşref Fakıbaba’ya önemli bir soru yöneltti.

Milletvekili Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2018 yılı bütçe görüşmelerinde, Bakan Eşref Fakıbaba’nın ’Vatandaşa ucuz et yedireceğiz’ sözüne atıfta bulunarak, “Duyduğum kadarıyla, duyumum doğru ise Ürdünlü bir firma Brezilya’dan 25 bin ton angusu yüklemiş, 7-8 Kasımda Bandırma Limanı’na doğru yola çıktığını belirtiyorlar. Bu anlamda değerlendirilecek diğer etler gibi yeni bir ithal et olayı mıdır? Besicilere gerekli destek verilmediği için onlar mağdur durumdadır. Özellikle ithal ete yüklenilmesi bölgedeki besicileri kara kara düşündürmektedir. Yem fiyatlarını düşürmeden, meraları verimli kılmadan hayvancılığın yeniden gelişimini sağlamak da verilen desteklere rağmen, gerçek olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında açıklamalarına devam eden CHP’li vekil Güler, “Sayın Bakan, Et ve Süt Kurumunun yeniden açtığı satış noktalarında dahi saat on birlerden sonra dahi et bulunamadı. Siz bu ürünü raf bedeli vermeden, kira ödemeden nasıl marketlere sokacaksınız? Soktunuz diyelim, bir saat te tükendi, nasıl yetiştireceksiniz, ithale mi dayanacaksınız? Söylediğiniz rakamlarla yerli ürünü nasıl yetiştireceksiniz? Satmış olmak için mi satacaksınız? Müslüman kasapların kesmediği etleri yeterince ülkemize girdirdik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.