Sırbistan'dan Paraguay'a gübre sevkiyatında bulunan konteynerda  parçalanmış 7 ceset bulundu

Sırbistan'dan Paraguay'a gübre sevkiyatında bulunan konteynerda parçalanmış 7 ceset bulundu

21 Temmuz’da Sırbistan’dan gübre sevkiyatı için ayrılan ve Paraguay’a doğru yolan çıkan konteynerda 7 tane parçalanmış ceset bulundu

21 Temmuz’da Sırbistan’dan gübre sevkiyatı için ayrılan ve Paraguay’a doğru yolan çıkan konteynerda muhtemelen kaçak yollardan ülkeye girmiş olup başka bir Avrupa ülkesine geçmeye çalışan göçmenlere ait olan parçalanmış şekilde 7 adet insan iskeleti bulundu. Cesetleri Paraguaylı yetkililer buldular.

Üç ay önce Sırbistan'dan ayrılan ve geçtiğimiz hafta başlarında Arjantin üzerinden Paraguay'ın başkenti Asuncion'un eteklerindeki bir nehir limanına ulaşan konteynerda yüksek olasılıkla Avrupa’ya göç etmeye çalışan göçmenlere ait olabilecek 7 tane parçalanmış iskelete rastlandı.

 

paraguay2.jpg

İskeletlerden ikisinin Faslı olduklarını gösteren kimlik belgeleri vardı ve konteynere Sırbistan 'da girdiklerini gösteren bir Sırp taksi şirketine ait makbuz da bulundu.

Olayla ilgilenen Paraguay’lı savcı Marcelo Saldivar Reuters'e verdiği demeçte, "Sırbistan’a kendi ülkelerinden geldiklerini ve Avrupa’da daha yakın bir varış noktasına gitmeyi planladıklarını, ancak mesafeyi iyi hesaplamadıklarını ve yolculuktan sağ çıkamadıklarını varsayıyoruz" dedi.

Polisler ayrıca cesetlerin bulunduğu konteyner bölgesinde giysi torbaları ve havalandırma için bir açılmış bir delik buldu. Bulunan bütün cesetler parçalanmış ve sadece saç ve kemikler geriye kalmıştı diye açıklama yaptı.

Yetkililer, cesetlerle birlikte bulunan cep telefonlarının yanı sıra sevkiyatın rotasının kontrol edileceğini ve kurbanların kimliklerini belirlemeye çalışmak için Fas ve Sırbistan'daki yetkililerle temasa geçileceğini söyledi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.