Şırınga çikolatalar toplandı

Şırınga çikolatalar toplandı

Daha ilk olayın şoku atlatılmadan aynı sebeple ikinci kaybı veren Türkiye şırınga çikolata skandalı ile çalkalanıyor. Son olarak Diyarbakır’da da bir çocuğun daha hayatını kaybetmesi üzerine zabıta ekipleri, söz konusu ürünü toplattı.

Ankara Keçiören'de kantinden aldığı şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının nefes borusuna takılması sonucu yaşamını yitiren 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal'ın ölümüyle ilgili soruşturma sürerken bir acı haber de Diyarbakır'dan geldi.

 

Yenişehir ilçesinde 7 yaşındaki Umut Bilgi, 9 gün önce boğazına kaçtığı iddia edilen şırınga şeklindeki çikolata kapağı nedeniyle öldü. İki çocuğun ölümü sonrasında okul kantinleri ve okulların yakınlarındaki bakkallarda denetimler artırıldı.

 

 

SIKI DENETİMLER GELDİ

Ümraniye Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekipleri; Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu, İnkılap İlkokulu, Şehit Köksal Kamil Ortaokulu kantinleriyle okullara yakın bulunan bakkal ve kırtasiyelerde sıkı denetim gerçekleştirdi.

 

Denetimlerde şırınga çikolata satışı yapılıp yapılmadığı araştırılırken diğer ürünler de incelendi. Kantinlerin ruhsatları da kontrol edildi.

 

Zabıta memuru Gülali Sürgün, kantin ve bakkallarda gerçekleştirilen denetimle ilgili, "Tüm okul ve kantinleri denetliyoruz. O ürünü bulduğumuz zaman yasal işlem yapıyoruz. Özellikle aradığımız 'şırınga çikolata' ve buna benzer oyuncak türü çikolata, şekerler. Ayrıca ruhsatları kontrol ediyoruz. Gıda ürünlerinde tarihi geçmiş ürün var mı diye de inceleme yapıyoruz" diye konuştu.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.