Siri'ye bu soruları asla sormayın!

Siri'ye bu soruları asla sormayın!

Apple firmasının sesli asistanı olan Siri isimli uygulamaya soracağınız bazı sorular başınızı belaya sokabilir. Peki bunlar hangi sorular? İşte o soru ve davranışlar:

Teknolojiye meraklı bir millet olarak iphone telefon sahipleri Siri’yi keşfettiklerinden bu yana sorulmadık soru bırakmamıştır eminiz.

Soru sormakla kalmayıp Siri’nin hayatını irdeleme, evli olup olmadığı öğrenme hatta siriye çıkma teklif etme denemelerimiz unutulacak cinsten değil.

Apple firmasının sesli asistanı olan Siri isimli uygulamaya soracağınız bazı sorular başınızı belaya sokabilir. Peki bunlar hangi sorular? 

 

İşte o soru ve davranışlar:

 

1-) 108 diyerek şaka yapmak

108 numarası aslında ülkemizde 112’yi aramakla aynı işlevi görmektedir. Bu numara Hindistan için geçerlidir ancak Siri’ye 108 dediğinizde bunu bir acil durum çağrısı olarak algılıyor ve geri sayım başlatarak Amerika’da 911, İngiltere’de 999 ve ülkemizde de 112 acil servisi aramaya başlıyor.

Son zamanlarda sosyal medyada insanlar Siri’ye 108’i dedirtebilmek için birbirlerini kandırıyorlar. Bu sayı bir hayli artınca da Amerikan polisi açıklama yaptı ve insanların gereksiz yere bunu kullanması durumunda hapis cezası alabileceklerini belirtti.

2-) Tıbbı sorular sormayın

Siri gerçekten faydalı bir uygulama fakat tüm sorularınızın sadece bir kısmına doğru cevaplar verebilir. Özellikle sağlık söz konusu ise Siri’ye güvenmek bir hata olur. İnternette dolaşan asılsız ve sağlığı tehdit eden bir çok bilgi mevcut. Bu nedenle doktora başvurmak daha mantıklı olacaktır. Siri’ye bu soruyu sorduğunuzda farklı hastalıklar ile ilgili tedavi ipuçlarını verebilir.

3-) Ambulans aramasını rica etmek

Siri’nin belki de en önemli özelliklerinden biri ambulansı aramasıdır. Yeri geldiği zaman inşaların hayatını kurtarabiliyor. Ancak zor durumlarda Siri’ye ambulansı aratmak için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Eğer ondan ambulansı aramasını rica ederseniz o bunu şaka olarak algılar ve asla ambulansı aramaz. Bunun yerine acil bir durumda mümkün olduğunca “Siri, ambulans çağır” diye bağırmanız gerekiyor. Bunu söyledikten sonra Siri, telefonun 5 saniye içerisinde ambulansı arabasını sağlıyor.

4-) Siri’ye aşırı küfür etmek

Siri ile koyu bir sohbete başladıktan sonra özellikle küfür çok fazla tercih ediliyor. Ancak bu sözler Apple tarafından kayıt altına alınıyor. Apple’ın gizlilik politikasına göre dikte edilen sözler kaydedilip isteklerin işlenmesi için Apple’a gönderiliyor.

5-) 11 Eylül saldırısı hakkında soru sormak

11 Eylül saldırısının kim yaptığını ya da neden yapıldığı yıllar geçmesine rağmen hala gizemini koruyor. Pek çok insan bu saldırının bilerek yapıldığı görüşünde ve farklı teoriler ile bu görüşünü dile getirmektedir. Bu soru gizli güçlerin çok hoşuna gittiği söylenemez. Özellikle Kanada polisi kendi vatandaşlarından Siri’yi kullanarak 11 Eylül hakkında soru sormamalarını izledi.

Bunu söylediğiniz anda telefonunuzdan ister istemez en yakın bir polis merkezine ses kaydı olarak gidecektir. Türkiye’de geniş çaplı bir taraması yok ancak yine de fazla güvenmemek gerekir. Özellikle Kanada, Amerika’ya turist olarak giden ve orda yaşayan pek çok insanın dikkatli olmasını gerekmektedir.

6-) Cesedi nerede saklayabilirim?

20 yaşındaki Pedro Bravo isimli bir katil, tartışma yaşadığı ev arkadaşını öldürdü. Saklamak içinde Siri’ye nereye saklayabileceğini sordu. Bu soruya Siri ise batalık, dökümhane veya çöplük yanıtını verdi. Polisinde kayıtlarına düşen bu ses kaydını polislerin delil olarak kabul etmesi sonucunda cinayet suçlaması ile Bravo’yu tutukladılar. Bu da telefonların dinlendiğini gösteriyor. Şaka amaçlıda olsa Siri’ye asla böyle bir soru sormamalısınız. Aksi takdirde polisle başınız derde girebilir.

7-) Birini aramasını söylemek

Bunu yapmak bazı kişileri zora sokabilir. Özellikle oda da yalnız değilseniz. Siri kişilerinize etiketler ekleyerek ilişki kurabilir. Sevgilinizi aramasını söylediğiniz de babanızı arayabilir ya da sevgiliniz yanınızdayken arkadaşınızı aramanızı söylediğinizde yanlışlıkla eski sevgilinizi arayabilir. Yanınızdaki partnerinizi haliyle şüphelenecektir ve bu durum başınızı derde sokabilir.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.