Sirkeci Garı’nda ‘Doğu Ekspresi’ galası

Sirkeci Garı’nda ‘Doğu Ekspresi’ galası

İKSV Galaları, bu sezon ilk olarak 7 Kasım akşamı Agatha Christie’nin ünlü romanı ‘Doğu Ekspresi'nde Cinayet’in dikkat çeken sinema uyarlamasının Türkiye prömiyerini Doğu Ekspresi yolculuğunun başlangıç durağı Sirkeci Garı’nda yapacak

Ridley Scott’ın yapımcılığını üstlendiği filmin senaryo yazarı Michael Green, ‘Logan’ ve ‘Blade Runner 2049’un da senaryolarını yazdı; Green, ‘American Gods’ dizisinin yaratıcısı, yürütücü yapımcısı ve senaristi, ‘Heroes’ dizisinin de yapımcısı ve senaristi.

Yönetmen ve oyuncu Kenneth Branagh’ı özellikle Shakespeare’in beyazperde uyarlamalarıyla tanıyoruz: ‘Hamlet’, ‘Kuru Gürültü’, ‘Love’s Labour Lost’, ‘Beğendiğiniz Gibi’. Yönettiği filmlerin çoğunda başrolü de üstlenen Branagh, en son ‘Dunkirk’te de rol aldı.

Filmde Agatha Christie’nin Belçikalı dedektifi Hercule Poirot, İstanbul’dan Paris’e doğru yol alan lüks trende işlenen cinayeti çözmeye çalışıyor. Cevval dedektif Poirot, karlar arasında mahsur kalan trende bulunan on üç yabancıyı cinayetin zanlısı olarak kabul ediyor ve zamana karşı yarışarak ipuçlarını toplayıp katilin izini sürüyor.

Hercule Poirot’yu, filmin yönetmeni de olan Kenneth Branagh canlandırırken, cinayete kurban giden ‘Mr. Ratchett’ rolünde Johnny Depp, ‘Mrs. Hubbard’ rolünde Michelle Pfeiffer, ‘Pilar Estravados’ rolünde Penélope Cruz, ‘Prenses Dragomiroff’ rolünde Judi Dench, ‘Masterman’ rolünde Derek Jacobi, ‘M. Bouc’ rolünde Tom Bateman, ‘Kont Andrenyi’ rolünde, “Dansçı” belgeseli festivalde de gösterilen Sergei Polunin, ‘Gerhard Hardman’ rolünde Willem Dafoe, ‘Hildegarde Schmidt’ rolündeyse Olivia Colman yer alıyor.

ABD’de gösterime girmeden önce İKSV Galaları’nda gösterilecek olan Doğu Ekspresi'nde Cinayet  Türkiye’de 10 Kasım'da vizyona girecek.

 

Filmin biletleri 40 TL üzerinden 27 Ekim Cuma günü 10:30’dan itibaren Biletix ve ana gişe İKSV satışa sunuluyor.

 

Siyasetcafe.com

 

murder-on-the-orient-express-(1).jpg

 

murder-on-the-orient-express-(2).jpg

 

murder-on-the-orient-express-(4).jpg

 

murder-on-the-orient-express-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.