Sırrı Süreyya Önder’den flaş yeni iddia

Sırrı Süreyya Önder’den flaş yeni iddia

Erken seçim tarihini tam olarak bilen Sırrı Süreyya Önder yeni bir iddiaya girdi ve HDP’nin oy oranını açıkladı.

Gazete Duvar’ın haberine göre, seçim tarihini bilerek 3 takım elbise kazanan Sırrı Süreyya Önder yeni bir iddiaya girdi! Muharrem İnce'nin 'muhafazakar yardımcısı' Fatma Bostan Ünsal mı olacak? İnce adaylığı açıklanmadan önce nasıl 'Yalova sürgünü' yaşadı? Baykal seçildiği anda başkan olacak!

“HDP YÜZDE 14 ALACAK”

24 Haziran’da yapılacak erken seçim tarihini bilerek 3 CHP milletvekilinden takım elbise kazanan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in bu kez seçim sonuçlarına dair yeni bir iddiaya girdiğini duyduk. Kulağımıza gelen bilgilere göre Önder, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet ittifakı dışında kalan HDP’nin oy oranının yüzde 14 olacağını iddia etti. Bu iddia için Millet İttifakı’ndan bazı milletvekilleriyle bahse giren Önder bakalım bu kez kazanabilecek mi?

MUHARREM İNCE’YE MUHAFAZAKAR YARDIMCI

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ilan edildikten sonra 16 günde 15 ilde miting yapan Muharrem İnce seçim manifestosunu da Samsun’da açıkladı. Yaklaşık 50 ilde miting yapmayı planlayan İnce’nin ikinci tura dair de hazırlıklar yaptığı biliniyor. 2. tura kalması durumunda toplumun farklı kesimlerini temsil edecek Cumhurbaşkanı yardımcılarını baştan ilan edeceğini açıklayan İnce’nin muhafazakâr bir isim olarak Fatma Bostan Ünsal’ı düşündüğü konuşuluyor. AK Parti kurucusu olduktan sonra başörtüsü çıkışı ile bilinen Ünsal, Barış için Akademisyenler Bildirisi’ne imza attıktan sonra partisinden ihraç edilmiş, daha sonra da OHAL KHK’sı ile üniversitedeki görevine son verilmişti. Ünsal CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde 2017 yazında yapılan Adalet Yürüyüşü’nün bir bölümüne katılmıştı.

ADAYLIK ÖNCESİ İNCE YALOVA’YA SÜRÜLDÜ

Cumhurbaşkanı adayını en geç açıklayan parti CHP oldu. Abdullah Gül’den İlhan Kesici’ye, Yılmaz Büyükerşen’den Abdüllatif Şener’e çok sayıda ismin konuşulduğu partide en son Muharrem İnce’de karar kılındı. İnce’nin adaylığında CHP’nin yaptırdığı anket sonuçlarının etkili olduğunu biliyoruz. Bilmediğimiz ise adaylık ilanı öncesi CHP yönetimi ile Muharrem İnce arasında yaşananlar. Şimdi o sürecin ayrıntılarını paylaşalım… CHP yönetiminde ibre İnce’ye nisan ayı sonunda dönüyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, İnce’nin adaylığının etkileri üzerinde çalışmaya başlıyor. Ancak bu süreç parti içinde adaylık tartışmalarının da şiddetlendiği bir zaman dilimi. Muharrem İnce de eleştirel açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Bu durum üzerine Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından bir isim İnce’ye telefon açıyor. Telefonda İnce’ye “Sakin ol, biraz bekle. Birkaç gün Yalova’ya git, dolaş” deniliyor. Mesajı alan İnce, “Bu talep yukarıdan mı” diye soruyor. Yönetici de “Yukarıdan” deyince İnce atlayıp Yalova’ya gidiyor. Birkaç gün memleketi Yalova’da “adaylık sürgünü” geçiren İnce aynı isimden gelen yeni bir telefonda, “İstersen artık dönebilirsin” denilince hızla Ankara’ya geliyor. Muharrem İnce Ankara’ya geldikten sonra Kılıçdaroğlu’nun evindeki o kritik buluşma gerçekleşiyor. Kılıçdaroğlu, İnce’ye “Adayımızsın” diyor. Kamuoyu CHP’nin adayının kim olacağını tartışırken adaylık sürecinin ilan edildiği tarihten yaklaşık 5 gün önce kesinleştiğini belirtelim.

BAYKAL BAŞKAN OLACAK

CHP’nin milletvekili aday listesi üzerinde çalışmalar sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tedavisi süren eski genel başkan Deniz Baykal’ı ziyaret edip milletvekili aday göstermek için teklifte bulunduğunu, Baykal’ın da bunu kabul ettiğini biliyoruz. Gelen bilgiler Baykal’ın memleketi Antalya’da 1. sıradan aday gösterileceği yönünde. CHP’nin Antalya’dan sadece bu dönem 5 milletvekili çıkardığı dikkate alındığında Baykal’ın seçilmesine kesin gözüyle bakabiliriz. Yine kesin gözüyle bakacağımız bir durum da 1938 doğumlu, 80 yaşındaki Deniz Baykal’ın seçildikten sonra “Meclis’in en yaşlı üyesi” olacağı. Eğer diğer partilerden daha yaşlı bir milletvekili seçilmezse ve sağlık durumu da uygun olursa Baykal, Meclis’in açılışında “en yaşlı üye olarak geçici başkanlık” yapacak. Baykal 1 Kasım sonrası oluşan 26. Yasama Dönemi’nde de en yaşlı üye olarak Meclis’e geçici başkanlık yapmıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.