Sivas Kongresi'ni hatırlayan Kılıçdaroğlu bu defa da CHP'yi unuttu

Sivas Kongresi'ni hatırlayan Kılıçdaroğlu bu defa da CHP'yi unuttu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu'nun Sivas Kongresi'ni unutmadığı görüldü. Ancak Kılıçdaroğlu, paylaşımında çok önemli bir ayrıntıya değinmedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Milli kurtuluş mücadelesine ışık tutacak kararların alındığı, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümünde, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımında, Genel Başkanı olduğu CHP'nin de kendi kuruluşunu Sivas Kongresi'ne dayandırdığı detayı yok. 

Cumhuriyetimizin ve CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, partinin ilk kongresini Sivas Kongresi olarak göstermiştir. Bundan dolayı Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1. Kongresi, 4-11 Eylül 1919 tarihleri arasında toplanan Sivas Kongresi; Parti Tüzüğünün kabul edildiği, 9 Eylül 1923 ise kuruluş tarihi olarak kabul edilmektedir.

Sivas'ta kurulan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'ni CHP'nin tarihsel mirası olarak değerlendiren ve genel kabul gören bu yaklaşımın Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına yansımaması dikkat çekti. CHP lideri Sivas Kongresi’nin Genel Başkanı olduğu partinin ilk kongresi olduğu detayını belirtmedi.

 

Siyasetcafe.com

 

Kaynak:Oda TV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.