Sivas’ta katledilen 33 aydına saygı duruşu

Sivas’ta katledilen 33 aydına saygı duruşu

1993 yılında Sivas’ta Madımak Oteli’nde otuz iki aydınla beraber katledilen ozan Hasret Gültekin’in hayatını sahneye taşıyan ‘Hasret Gültekin Türkü Müzikali’, ünlülerin yoğun katılımıyla 9 Mart akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde perdelerini açtı

Ozanın eşi Yeter Gültekin’in yanı sıra Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Canan Kaftancıoğlu, Özge – Şevket Çoruh, Erdal Erzincan, Uğur Aslan – Sema Ergenekon, Ali Seçkiner Alıcı, Mazlum Çimen, Nail Kırmızıgül, Müfit Can Saçıntı, Cansu Fırıncı, Gülsüm Alkan, Berrin Arısoy, Murat Şeker, Kubilay Penbeklioğlu, Pervin Bağdat, Caner Güler ve Aslı Altaylar gibi isimlerin katıldığı prömiyerde gözyaşları sel oldu.

 

 

Şirin Aktemur’un yazıp yönettiği müzikalde Gültekin’i birlikte canlandıran oyuncu Devrim Evin ve ona bağlamasıyla eşlik eden müzisyen Deniz Türkan, Madımak Oteli’nde katledilen 33 cana bir saygı duruşu niteliği taşıyan duygu yüklü oyun sonrasında dakikalarca ayakta alkışlandılar.

 

Hasret Gültekin’in bilinen yönlerinin yanı sıra, ailesi tarafından paylaşılan ve bugüne dek bilinmeyen değerlerini de anlatarak günümüze ışık tutan türkü müzikali, Berlin merkezli tiyatro Theater28’in ilk Türkiye prodüksiyonu.

 

Üç yıllık uzun bir araştırmanın sonunda kaleme alınan ‘Hasret’, Hasret Gültekin’in ölümünden 26 yıl sonra sevdikleriyle, memleketiyle, bağlamasıyla, türküleriyle bir buluşma niteliği taşıyor. ‘Hasret’ oyunu, Hasret Gültekin’in annesinin, oğlunun, eşi Yeter Gültekin’in ve Mazlum Çimen gibi yakın arkadaşlarının onunla ilgili özel anlarını sahneden seyircilerle paylaşıyor. Mazlum Çimen’in anlattıkları gülümsetirken annesinin anlattıkları boğazları düğümlüyor; eşi Yeter Gültekin’in anlattıkları ise Madımak’la ilgili bilinmeyenleri aktarıyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.