Siyaset kulislerini hareketlendiren iddia: Muharrem İnce, CHP'ye dönüyor

Siyaset kulislerini hareketlendiren iddia: Muharrem İnce, CHP'ye dönüyor

Muharrem İnce'nin CHP'ye dönüş için hazırlıklara başladığı iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Siyaset kulislerini sallayan haber CHP Kurultayı için geldi. Deutsche Welle'nin iddiasına göre Muharrem İnce CHP'ye dönüş için hazırlıklara başladı. DW'nin iddiasına göre CHP Genel Merkezi Kılıçdaroğlu'nun şansını artırmak için Muharrem İnce kozunu oynamaya hazırlanıyor

DW Türkçe, "İnce'nin bazı kurultay delegeleri üzerinde etkili olduğu ve ibreyi değişimcilerden Kılıçdaroğlu'na çevirebileceği" hesabı yapıldığını aktardığı haberinde, İnce'nin CHP'ye dönüşü için başlatılan temaslara dair olumsuz bir görüşü olmadığı bildirildi.

Haberde, İnce'nin partiye dönüşü için atılan adımların CHP içi kaynaklardan doğrulatıldığına dikkat çekildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın üst düzey bir partilinin ise "Muharrem İnce'nin yuvası CHP'dir. Süreci bazı CHP'liler başlattı ve Kılıçdaroğlu da karşı çıkmadı" dediği aktarıldı.

İnce'nin, bazı kurultay delegeleri üzerinde etkili olduğu ve bu adımla ibrenin Kılıçdaroğlu'na tekrar çevrilebileceği planının yapıldığının aktarıldığı haberde, İnce'nin CHP'ye dönmesi için başlatılan girişimin Memleket Partisi cephesinde de doğrulandığı aktarıldı.

Ancak haberde Muharrem İnce'nin görüşleri yer almadı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.