Siyasetçilerin görüntülerinin olduğu 12 bin şantaj kaseti var!

Siyasetçilerin görüntülerinin olduğu 12 bin şantaj kaseti var!

Yeni Akit 2012 yılında yapılan operasyonda siyasilerin özel görüntülerinin bulunduğu 12 bin video kaydının ele geçirildiğini ileri sürdü.

Hükümete yakın Yeni Akit gazetesi bugünkü haberinde Ankara’da 2012 yılında yapılan operasyonla ilgili ciddi bir iddiada bulundu. 

 

Akit Selim Yazıcı imzalı haberinde şu iddiaları dile getirdi:

 

“Ankara’da FETÖ’yle bağlantılı bir adrese 2012 yılında düzenlenen baskında, aralarında çok önemli siyasilerin de bulunduğu birçok ismin uygunsuz görüntülerinin yer aldığı 12 bin video kaydının ele geçirildiği öğrenildi. Ancak operasyonun ardından emniyetteki işlemler esnasında FETÖ’cü bir emniyet müdürünün devreye girerek kayıtları sümen altı ettiği bildirildi. Yeni Akit’in emniyete yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre; bir ihbar üzerine gerçekleştirilen operasyon, Çankaya’da otel işletmeciliği de yapan bir inşaat firmasının merkez ofisine düzenlendi. İncelenmek üzere Ankara Emniyeti’ne götürülen materyaller arasında, skandal görüntüler tespit edildi. 12 bin civarındaki video kaydının içerinde önemli siyasilerin uygunsuz görüntüleri de yer alıyordu. Kayıtların ardı ardına eklenmeleri durumunda 26 gün - 24 saat kesintisiz yayın yapılabilecek korkunç bir arşivle karşı karşıya olunduğu görüldü.” 

 

“TUTANAKLARI BİZZAT YIRTARAK İMHA ETTİ”

 

Akit haberinde operasyon kapsamında gözaltına alınanların sessiz sedasız serbest bırakıldığını ileri sürerek “Emniyette bu kayıtlar ve diğer materyallerin tutanakları tutulmaya ve kataloglanmaya başlandı. Ancak bu aşamada devreye giren dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Osman Şamil Kaya, çalışmanın durdurulması talimatını verdi ve tutanakları bizzat yırtarak imha etti. Kayıtlara da el koyan Kaya’nın bu talimatı üzerine operasyon rafa kalkarken, gözaltına alınan işadamı da sessiz sedasız serbest bırakıldı” dedi.

 

İHRAÇ EDİLDİ

 

Akit’in haberinde Kaya’yla ilgili şu bilgilere de yer verildi:

 

“Bir örneğinin de Pensilvanya’daki FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’de olduğu değerlendirilen şantaj arşivinin resmi kayıtlara girmesini engelleyen Osman Şamil Kaya, FETÖ’nün 17 Aralık darbe girişiminin de ön planla olan bir isimdi. FETÖ’cü polis şeflerinden Yakup Saygılı’nın yakın arkadaşı ve devresi de olan Kaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, 17 Ağustos 2016’daki KHK ile ihraç edildi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.