Siyasete damga vuran aşk skandalları

Siyasete damga vuran aşk skandalları

Siyasi tarihimizin son skandal aşk öyküsü eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, kendisine ait olduğu iddia edilen seks kasetinin ortaya çıkmasıyla yaşanmıştı.

Siyasi tarihimizin son skandal aşk öyküsü eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, kendisine ait olduğu iddia edilen s*ks kasetinin ortaya çıkmasıyla yaşanmıştı.

Baykal, partililere 'Hakkınızı helal edin' dedi ve genel başkanlık görevinden istifa etti. Hepsi bu kadar değildi elbette, geçmiş dönemlerde de skandal aşklar yaşanmıştı ki; her birisi ayrı bir roman konusu olacak kadar zengin içeriğe sahipti. 

TBMM'DE KAMER GENÇ'İN SÖZLERİNE MİKROFON SANSÜRÜ

Kamer Genç, eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın merhum Başbakan Adnan Menderes'i örnek aldığını belirterek, 'Menderes kim? İstanbul Emniyet Müdürünü Bitlis'e tayin ederek, karısıyla ilişkiye giren kişidir'dedi. O dönem Başkanvekili olan Akşener ise, bu sözler üzerine mikrofonu kapattı.

Ve Baykal'ın kaset skandalı Türk siyasi tarihinde yaşanan diğer yasak aşkları, skandalları ve yasak olmasalar da fazlasıyla magazinsel olmuş sanatçı-politikacı ilişkilerini de akla getirdi.Kimilerine istifa ettirip koltuk bıraktıran kimilerini siyaset sahnesinden tamamen koparan bu aşk hikayelerine her dönem bir yenisi ekleniyor.

Baykal'ın kaseti olay oldu!

Türkiye'nin Ana Muhalefet partisinin lideri konumundaki Baykal'ın, yine partisinin milletvekillerinden Nesrin Baytok'la yaşadığı aşk ilişkisini belgelediği iddia edilen kaset olayı Türk siyasi tarihinin sahne olduğu benzer hadiselerin son halkası oldu.İşte Türkiye'de siyaset kulislerinin ve magazin dünyasının aylarca hatta kimi zaman yıllarca konuştuğu politikacı aşkları... 

İdam edilen başbakan Adnan Menderes ve yasak aşkları 

Türk siyasetine damgasını vuran yasak aşklar dendiğinde akla ilk Adnan Menderes ile Ayhan Aydan geliyor. Eski başbakanlardan Adnan Menderes ile yaşadığı fırtınalı aşkla gündeme gelen Ayhan Aydan 85 yaşında Alaçatı'da solunum yetmezliği nedeniyle yaşama veda etti. Menderes'in idam edilmesinden sonra köşesine çekilen ve sırlarıyla ölen Aydan, Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü'nden mezun bir opera sanatçısıydı.

 

menderes-ayhan-siyasetcadfe.jpg

 

19 yaşındayken de orkestra şefi Hasan Ferit Alnar'la evlenmiş ve bu evlilikten de bir oğlu olmuştu. Ancak Aydan'ın yaşamını değiştiren ne bu evlilik, ne de operadaki başarıları oldu. 1949 yılında dönemin başbakanı Adnan Menderes'le bir davette tanışması bütün yaşam hikâyesini değiştirdi.

Menderes'in bir başka sevgilisi: Suzan Sözen

Adnan Menderes'in Ayhan Aydan dışında aşk yaşadığı kadınlardan biri de Suzan Sözen'di... Polonya asıllı bir anne ve Türk babanın kızı olan Suzan Sözen ilk evliliğini 17 yaşında işadamı Nejat Verdi'yle, ikinci evliliğini ise emniyet görevlisi Ferit Avni Sözen'le yapmıştı.

Özellikle cinsel açlık çeken kadınların hayatına ilişkin yazdığı romanlarla tanınıyordu. Sözen, bir röportajında Adnan Menderes'le yollarının nasıl kesiştiğini şöyle anlattı:
'Kocam İstanbul Polis Okulu'nda hocaydı. Bitlis'e tayin edildi. Gitmedik. İstanbul'da kalmak için çok çalıştık. Menderes'e bu işi yaptırmanın çarelerini aradım. Bu sayede tanıştık. Evime geldi, o gece bende kaldı ve ertesi gün kocamın İstanbul'da kalmasını sağladı(!)'

Sözen çarpıcı açıklamalarına şunları da ekledi: 

'Menderes geleceği vakit, kocam hasta dahi olsa evden çıkardı. Pencerede parolamız vardı. Kocam başvekilin gittiğini anlar, dönerdi.'

1978-79 yıllarına CHP'li bakanların aşkları damgasını vurdu

CHP iktidarının bir dönem Gümrük ve Tekel Bakanı olarak görev yapmış olan Tuncay Mataracı'nın, Işık Y. Hanımla yasak aşk yaşadığı iddia edildi. O dönemde bu iddialar geniş yankılar yarattı ama bir süre sonra unutulup gitti. 

1978-79 ise CHP İçişleri eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş ile tarih sayfasında 'Bakan düşüren kadın' olarak nam salan Aynur Aydan aşkına sahne oldu. Evli bakan, aşk yaşadığı şarkıcı Aynur Aydan'ın Beşiktaş'taki evine girerken gazetecilere yakalandı. Ertesi gün gazete manşetlerine çıkan yasak aşk, gündemi alt üst etti. Aynur Aydan ise gazetelere röportaj vererek, yaşadıklarını anlattı. Hatta Adalet Partili olduğunu açıkladı. Bakan Hasan Fehmi Güneş, olayın daha fazla büyümemesi için, "Türk halkından özür diliyorum" diyerek istifa etti. 

1993'de SHP döneminin İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel, gönlünü kendisinden 29 yaş küçük olan sekreteri Feray Karvar'a kaptırır. Eşine boşanmak için yüklüce bir tazminat veren Göknel, Feray Karvar Hanım'la evlenir. Olayı içine sindiremeyen eski eşi Nurdan Erbuğ, doğru mahkemeye gider.

Göknel'in Genel Müdürlüğü görevindeyken ihalelerin, hak edişlerin ödenmesi için rüşvet aldığını ihbar eder. Olayın basına yansımasından sonra 'Nerden buldun' soruşturması geçiren Göknel, usulsüz klor alımı nedeniyle 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezasını çekerken, uğruna hapislere düştüğü Feray Hanım'dan da boşanan Göknel, Müjgan Doğan'la evlendi.

Sekreteri tarafından bacağından vurulan Vekil!

1995 yılı ise DYP Samsun Milletvekili İlyas Aktaş'ın yasak aşk skandalına sahne oldu. Olay önceleri basına 'Sekreteri tarafından bacağından vurulan milletvekili' diye geçti. Daha sonra sekreterinin de kolundan yaralanması olayı içinden çıkılmaz bir hale getirdi. İddialara göre sekreteri Fatma A. ile aşk yasayan Aktaş, verdiği sözleri tutmamış, sekreteri de onu vurmuştu.

Ancak, Aktaş ve sekreteri Fatma A. aşkı, çelişkili ifadeler yüzünden bir türlü anlaşılmadı ama İlyas Aktaş'ın siyasi hayatı bu serüven yüzünden bitti.

DYP'li Bakan Hamdi Üçpınarlar ve Ayla Karaduman aşkı

Bir döneme adını altın harflerle yazdıran bu aşkı, unutulmaz yapan, Bakanla sevgilisinin sevişme kasetinin ortalarda dolaşmasıydı. Hayli zor günler geçiren Üçpınarlar durumu kabullendi, ama kasetleri kimin, nerede, nasıl ve neden çektiği bir türlü ortaya çıkmadan olay tarihin tozlu raflarındaki yerini aldı. Üçpınarlar, bu olaydan sonra istifa etmeyerek görevine devam etti.

Kamer Genç'in meşhur çiçek sulama hadisesi

Tunceli Bağımsız Milletvekili olarak Meclis'te bulunan, bir dönemin TBMM Başkan Vekili Kamer Genç'in 1999'da yaşadığı olayı herkes hatırlar. Dansöz H. ile buluştuğu Ankara'daki evinin önünde yakalanan Genç, "Evdeki çiçekleri suladık" diyerek ilginç bir savunma tarzı geliştirmişti. Genç, daha sonra 'Çiçekleri Sulama Partisi' kurmaya bile kalkmıştı!

2001 DSP'li Şükrü Sina Gürel

Evli Bakan kendisinden 20 yaş küçük olan Fransız Konsolosluğu'nda çalışan Zeliha Sapmaz'a aşık oldu. Bakan sonunda eşi Fulya Gürel'i terk edip Zeliha Sapmaz'la birlikte yaşamaya başladı. Bu aşkın önce dedikodusu duyuldu, sonrasında Gürel, olayı basın toplantısı düzenleyerek herkese açıkladı. Basının karşısında 'Evet adı aşk ilişkisine karışan siyasetçi benim' diyen Bakan bir süre sonra eşinden ayrılarak, Sapmaz'la evlendi.Bir de gerçekten kaçamak mı, aşk mı, yoksa aynı karede görünmenin vermiş olduğu bir durum mu pek anlaşılamayan ama tarihte yerini alan skandallar var...

1987 - ANAP Kütahya milletvekili Mustafa Uğur Ener ve şarkıcı Nihal Arsoy arkadaşlığı
1990 - CHP'li Ali Topuz ve şarkıcı Nil Burak arkadaşlığı.
1992 - Siyasetin altın çocuğu rahmetli Adnan Kahveci ve Dr. Alev Karaca arkadaşlığı

1995-Ercan Karakaş ve sanatçı Müjde Ar

Sosyal demokrat milletvekili ve bir dönemin Kültür Bakanı Ercan Karakaş, 27 Ocak 1996 tarihinde başrolünde Müjde Ar ile Şener Şen'in oynadığı müzikalin Ankara'da gerçekleştirilen galasını izlemeye gitti. Oyun bitiminde tebrik için kulise gitti ve Müjde Arla tanıştığı anda aralarnda bir elektriklenme oldu. Önce arkadaş, sonra sevgili oldular. Karakaş, bir yıl sonra eşi Çiler Karakaş'tan boşandı. Karakaş ile Ar, iki yıl önce nikah masasına oturdu.

1997-Gökberk Ergenekon ve sanatçı Nilüfer

Süleyman Demirel'in desteklediği genç milletvekillerinden olan Gökberk Ergenekon, milletvekili olduğu yıllarda Nilüferle büyük bir aşk yaşadı. Herkes onların nikah masasına oturacağını sanırken, 1997'de başlayan beraberlik, 2001 yılının baharında sona erdi.

1998-Yıldırım Aktuna ve sanatçı Ajda Pekkan

Uzun yıllar doktor ve başhekim olarak görev yapan, ardından siyasete soyunup milletvekilliğinden bakanlığa kadar çeşitli sorumluluklar üstlenen Yıldırım Aktuna, Meclis'te görev yaparken Ajda Pekkan'la büyük bir aşk yaşadı. Geçtiğimiz yıl kansere yenik düşen Aktuna'nın yaşadığı o aşk hiç unutulmadı.

1997-Aydın Güven Gürkan ve sanatçı Serap Aksoy

SHP eski genel başkanı ve eski bakanlardan Aydın Güven Gürkan, sinema ve tiyatro oyuncusu Serap Aksoy'la yaşadığı aşkını 1996'da nikah masasına taşıdı. Daha önce başından iki evlilik geçen ve bir oğlu olan Gürkan, 23 Ocak 2006 tarihinde mide kanseri nedeniyle hayata veda etti.

 

siyasetcafe.com 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.