Siyasette büyük İstanbul kavgası Binali Yıldırım yenilmeyecek!

Siyasette büyük İstanbul kavgası Binali Yıldırım yenilmeyecek!

Türkiye 23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul seçimine hazırlanıyor. Peki İstanbul seçimlerinde İmamoğlu kazanır, Yıldırım ikinci kez yenilirse ne olur?

AK Parti’nin İstanbul seçimlerinin iptali için YSK’ye yaptığı itiraz başvurusunda en çok konuşulan isimlerden biri AK Parti’nin kuruldaki temsilcisi, Isparta Milletvekili Recep Özel oldu.

Özel, hem partisinin itirazlarıyla ilgili YSK’ye yaptığı sunumlar hem de gelişmelerle ilgili kamuoyuna yaptığı açıklamalarla sürekli gündemdeydi. Öyle ki Türkiye, seçimin yenilenme kararını Özel’in sosyal medya hesabından paylaştığı “İstanbul seçimleri yenileniyor. Hayırlı olsun” mesajıyla öğrendi.

Gelişmelerle ilgili sürekli partisini bilgilendiren, parti yöneticileriyle sık sık değerlendirmeler yapan Özel’in geçtiğimiz hafta yaptığı bir görüşme ise çok daha ilginç ve “özel”di.

Özel’in Meclis’te yakın çevresine anlattığına göre görüşme şöyle gerçekleşti:

Özel’in YSK itiraz sürecinde neredeyse hiç susmayan telefonu bir kez daha çaldı. Telefonu açıp “Alo” dediğinde, karşısındaki ses “Alo Recep! Ben Recep Tayyip Erdoğan” diye kendini tanıttı. Recep Özel, Özel Kalem Müdürü ya da sekreter olmadan direkt gelen arama nedeniyle önce bir şaşkınlık yaşadı. Hemen kendini toplayan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinlemeye başladı.

Erdoğan, YSK’nin iptal kararından 2 gün sonra, İstanbul’un 39 ilçesinde de seçimin iptal edilmesini isteyen CHP’nin başvurusunun ne anlama geldiğini soruyordu. Özel de cumhurbaşkanına yapılan başvuruyla ilgili bilgi verdi…

BİNALİ YILDIRIM İKİNCİ KEZ YENİLMEYECEK!

Türkiye 23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul seçimine hazırlanıyor. AK Parti-MHP ittifakının ortak adayı Binali Yıldırım ile CHP-İYİ Parti’nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu arasında geçecek yarışla ilgili şimdiden tahminler yapılmaya başlandı.

Seçimde usulsüzlük yapıldığı iddiasında bulunan AK Parti iddialı. Diğer taraftan 31 Mart seçimini kazandıktan sonra YSK kararıyla mazbatası iptal edilen İmamoğlu içinse “Bu kez ezer geçer” yorumları yapılıyor.

Peki İmamoğlu kazanır, Yıldırım ikinci kez yenilirse ne olur? Bu soruya bir AK Parti yöneticisinin yanıtı ise ilginç: İkinci kez yenilme olmaz. Çünkü ilk seçim iptal edildi. O nedenle sayılmaz. İkinci kez de yenilgi olmaz!

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum