Siyasi partilerden 10 Kasım paylaşımları! HDP yine Atatürk'ü anmadı

Siyasi partilerden 10 Kasım paylaşımları! HDP yine Atatürk'ü anmadı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yılında siyasi partiler mesaj yayımlarken HDP bu 10 Kasım'da da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yılında milyonlar minnet özlemlerini dile getirdi. Siyasi partiler bugüne özel paylaşımlar yaparak Anıtkabir'e akın etti. HDP ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmazken Anıtkabir'e de ziyarette bulunmadı.

 

AK PARTİ: RAHMETLE VE SAYGIYLA YAD EDİYORUZ

 

Adalet ve Kalkınma Partisi, "Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 84. yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla yad ediyoruz." mesajını paylaştı.

 

CHP VİDEO HAZIRLADI

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise resmi Twitter hesabından "Sözün sözümüz yolun yolumuz" etiketiyle özel bir video paylaştı.

 

'ATATÜRK TÜRKİYE'DİR'

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de Devlet bahçeli imzasıyla yayınlanan mesajında, "Atatürk Türkiye'dir, Türk milletinin ortak değeridir." paylaşımında bulundu.

 

İYİ PARTİ'DE MESAJ YAYIMLADI

 

İyi Parti ise, "Takvimler O’nu gösterdiğinde; Ata'mızın eşsiz hatırası, vatanımızın her köşesinde yeniden doğuyor. 84 yıllık hasretimizin yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü; büyük bir vefa ve sonsuz minnetle anıyoruz." mesajını paylaştı.

 

HDP BU SENE DE ANMADI

 

Tüm siyasi partiler anma mesajı yayınlarken HDP, 10 Kasım'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadı.

Mecliste grubu bulunan partiler Anıtkabir'deki törene katılırken HDP grubu bu törenlere de katılmadı.

Geçtiğimiz hafta HDP'li Pervin Buldan Cumhuriyet'i hedef almıştı. Buldan, "Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü geride bıraktık. Kuruluşundaki ademi merkeziyetçilik ve demokrasi fikrinin terk edilerek, yerine Kürtler ve Aleviler başta, tüm farklılıkların ret ve inkarına dayalı tekçilik sisteminin devreye sokulmasıyla yaşanan 100 yıllık bir yıkım sürecinden bahsediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.