Skandal: Atatürk heykelini hurdalığa attılar

Skandal: Atatürk heykelini hurdalığa attılar

Adana'nın Yüreğir İlçe Belediyesi, kültür merkezi yaptığı parktaki Atatürk heykelini kaldırdı. Heykeli bir daha da gören olmadı. Yıllar sonra heykel hurdalık alanda bulundu.

Adana Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan park alanı, belediye tarafından birkaç yıl önce kültür merkezi yapıldı. Park alanında bulunan Atatürk heykeli ise ortadan kaldırıldı.

O tarihten bu yana mahalle sakinleri Atatürk heykelinin akıbetini merak ediyordu.. İşte o heykel AKP'li belediyenin şantiye alanındaki hurdalıkta bulundu.

Atatürk'e yapılan saygısızlığın ortaya çıkması üzerine CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, hurdalığın bulunduğu Yüreğir Belediyesi şantiyesine gitti. Bulut, Ata'nın değerlerinin son yıllarda sistematik bir şekilde hafife alınmaya çalışıldığını belirterek 'Son dönemlerde toplumun bilinçaltında Atatürk'ün değerlerini yıpratmaya yönelik bir çalışma var. Bu da onun bir parçası' dedi.

CUMHURIYET'İN KURUCUSUNA BÜYÜK SAYGISIZLIK

Atatürk'ün parktaki heykeli kaldırılıp belediyenin şantiye alanındaki hurdalığa konuldu. Bu manzara halkın tepkisine yol açtı.

BELEDİYE BAŞKANI'NA TEPKİ

Olaydan haberdar olan vatandaşlar da yapılana isyan etti. Atatürk'ün heykelinin Yüreğir 'deki parklardan birine rahatlıkla yerleştirilebileceğini vurgulayan vatandaşlar, AKP'li Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a tepki gösterdi. Vatandaşlar şunları söyledi: “Bu büyük bir çirkinlik. Bu hem Atatürk'e hem de Türk milletine hakarettir.'

ataturk-006.jpg

ataturkheykeli.jpg

siyasetcafe.com

 

Kaynak:Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum