Skandal talep! Suriye’den toprak istediler

Skandal talep! Suriye’den toprak istediler

Suriye’de yaşanan iç savaş ve terör örgütlerinin ülkenin belli bir bölümünü ele geçirmesini fırsat bilen o ülke resmen Suriye’den pay istedi. İşte skandal isteğin ayrıntıları;

İran, Suriye topraklarından resmen pay istedi ve bunu açık açık savundu.

İran Lideri Ali Hamaney’in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Rusya’nın Suriye’deki varlığını örnek göstererek, İran’ın da Suriye üzerinde pay hakkının olduğunu ileri sürdü.

Anketlerde son durum! Afrin etkisi

Asriran haber sitesinde yer alan haber göre, Tahran'daki bir konferansta konuşan Tümgeneral Safevi, İran devletinin Suriye savaşındaki harcamalarını karşılamak için uzun süreli anlaşmalar yapması gerektiğini söyledi.

İran’ın Suriye’de askeri üssü var mı? Flaş açıklama

Rusya'nın Suriye ile bu tür anlaşmalar yaptığını belirten Safevi, ''İran harcamalarının karşılığını Suriye'nin petrol, doğal gaz ve fosfat madeninden almalıdır. Ruslar Suriye ile 49 yıllık anlaşma yaptılar. Hem askeri üst edindiler hem de siyasi ve ekonomik imtiyazlar aldılar. İran da Suriye hükümetiyle uzun yıllara yayılan siyasi ve ekonomik anlaşmalar yapabilir. Bu şekilde masraflar karşılanabilir. Şu an İran, Suriye'nin fosfat madenini ihraç etmektedir'' diye konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.