Socar’ı Fetö’ye yardım etmekle suçladı, Fetö’den gözaltına alındı

Socar’ı Fetö’ye yardım etmekle suçladı, Fetö’den gözaltına alındı

Azerbaycanlı işadamı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu petrol devi Socar ile sosyal medya üzerinden yaptığı tartışma sonrasında Fetö suçlamasıyla gözaltına alındı. Yaptığı son açıklamalar soru işareti yarattı

Dünya piyasalarının tamamen koronavirüs salgınına odaklanması nedeniyle büyük bir belirsizlik yaşandığı bir dönemde Türkiye ve yakın coğrafya piyasalarında büyük yankı uyandıracak gelişmeler yaşandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında Azerbaycanlı işadamı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında Mansimov'un adresinde arama da yapıldı.

Türkiye kamuoyunun yakından tanıdığı zaman zaman ismi Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün başkanlığı için de konuşulan iş adamı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, bir süre önce Rus enerji devi Lukoil ile yaşadığı dava süreci ile adından söz ettirmişti.

 

SOCAR İLE FETÖ KRİZİ!

Ünlü iş adamı son dönemde ise Azerbaycan petrol devi SOCAR ile büyük bir tartışmanın içerisine girdi. Kendisine ait sosyal medya hesaplarında sık sık SOCAR yönetimini hedef alan mesajlar paylaşan Mansimov, SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev ve SOCAR’a bağlı Haritage General Trading şirketinin CEO'su Anar Aliyev'i FETÖ'cü olmakla suçladı.

 

1a-2.jpg

 

“DOSYALARI YAYACAĞIM”

Bu isimlerin kendisine "FETÖ iftirası" attıklarını öne süren Mansimov yaptığı açıklamalar ile SOCAR yönetimine meydan okuyarak şu ifadeleri kullandı;

 

“Madem ki, ilk ateşi açtınız. Şimdi siz düşünün. Elimdeki dosyaları yaymağa başlayacağım. Senelerce halktan ne çaldınız, hepsini buldum, banka hesaplarınıza, FETÖ denilen p(!)şta na kadar para yedirdiniz, hepsi deşifre olacak. Benim istersem nerelere kadar ulaşacağımı kimse bilmese de siz biliyorsunuz. Ben herkes Türkiye'den kaçarken tüm yatırımımı buraya yaptım. Benim Türkiye'ye de, Türk adaletine de saygım sonsuz. Sonuna kadar sizinle savaşacağım ve sizin tüm kirli çamaşırlarınızı gözler önüne sereceğim. Bana karşı komplonuz sonunuz olacak Rövnek ve Anar efendiler. Bence, bu saatten sonra korkmayın, titreyin. Beni sevenler bu hırsızları bol bol paylaşın ki millet kahramanlarını da tanısın”

 

Mubariz Mansimov yaptığı bir başka paylaşımda ise şunları yazdı;

"Sizi FETÖ'cü şerefsiz sizi. İnsanların düşmanısınız siz de vicdan da yok namus da. Gayrette halkımıza devletimize düşmansınız. Azerbaycan servetini babanızın malı gibi yemeye kalkıyorsunuz onu size yedirmezler. Bu daha başlangıç."

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.