Soçi Mutabakatı ABD'den böyle okundu; Ana oyuncu artık değişti

Soçi Mutabakatı ABD'den böyle okundu; Ana oyuncu artık değişti

ABD’nin “IŞİD’le Mücadele Koalisyonu” eski özel temsilcisi Brett McGurk, Putin’in Erdoğan’a karşı Trump’tan daha dik durduğu, artık bölgedeki ana aktörün Washington değil Moskova olduğu yorumunu yaptı...

ABD’nin ‘IŞİD’le Mücadele Koalisyonu’ eski temsilcisi Brett McGurk, Putin ile Erdoğan arasında varılan anlaşmanın ardından bölgede ana aktörün artık Rusya olduğunu söyledi. McGurk 'Ruslar bastırıp almış gözüküyor. Putin Erdoğan'a karşı Trump'tan daha dik durdu' dedi.

 

ABD’nin “IŞİD’le Mücadele Koalisyonu” eski özel temsilcisi Brett McGurk, Putin’in Erdoğan’a karşı Trump’tan daha dik durduğu, artık bölgedeki ana aktörün Washington değil Moskova olduğu yorumunu yaptı.

 

“RUSLAR BASTIRIP ALMIŞ GÖZÜKÜYOR”

 

Erdoğan ile Putin’in bugün Soçi’de imzaladığı mutabakatla ilgili Twitter hesabından yaptığı yorumda McGurk, “İronik bir biçimde Ruslar bastırmış ve ABD’li yetkililerin Trump’ın 6 Ekim’deki telefon görüşmesi öncesinde Türkiye ile üzerinde çalıştığı ‘güvenlik mekanizması’ anlaşmasının unsurlarını almış gözüküyorlar. Fark şu: Ana oyuncu artık Washington değil Moskova. Bölge bunu görüp anlayacak” dedi.

 

“PUTİN TRUMP’TAN DAHA DİK DURDU”

 

McGurk ayrıca Putin ile Erdopan arasında varılan mutabakatı “Esad rejimi geçen hafta ABD-Türkiye “ateşkes”inde elden çıkartılan alanın dışındaki tüm sınır bölgesini aldı. Türkiye 10 km’ye kadar devriye gezecek. Gözlem noktaları yok. Putin Erdoğan’a karşı Trump’tan daha dik durdu. Sonuç: Tarihi Kürt bölgeleri (Kobani) şimdi tamamen Esad/Rusya’nın ellerinde” diye yazdı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.